Çözüldü Oyun görüntülerinde neden bir cızırdama var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Psychez

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F- ASUS RTX 4060 Ti
RAM
Lexar Thor 32 GB
Ekran kartı
Asus 4060 Ti
Anakart
Asus B650M-R
İşlemci
Ryzen 7500F
Merhaba herkese. Umarım iyisinizdir.
Nadiren de olsa diğer oyunlarda da yaşadığım bir durumu göstermek istiyorum. Monitor Hz'ime uygun şekilde FPS değerim her oyun için 178'e sabitlemiş durumdayım. Oyun grafik ayarları NVIDIA'ya göre optimize halde. Bunun dışında oyun içi grafik ayarlarında dikey eşitleme açık. Kapatsam da yine sonuç değişmedi. Görüntülerde bu şekilde cızırdama gibi bir durum var. Bunun sebebi nedir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

ets2_20250416_013602_00.PNG

ets2_20250416_024815_00.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Keskinleştirme ile ilgili ayarlar açık mı?

NVIDIA uygulamasında yok ama oyun içinde TAA luma keskinleştirme 0 ile 2 arasındaki skalada 1 olarak gözüküyor. Anizotropik filtreleme diye bir şey var. Onda dokuların keskinliğini arttırır diyor ve son seviyede. Onu düşürüp deneyeyim.
Keskinleştirme ile ilgili ayarlar açık mı?

NVIDIA uygulamasında yok ama oyun içinde TAA luma keskinleştirme 0 ile 2 arasındaki skalada 1 olarak gözüküyor. Anizotropik filtreleme diye bir şey var. Onda dokuların keskinliğini arttırır diyor ve son seviyede. Onu düşürüp deneyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunun grafik ayarları da düşükte gibi geldi bana. Oyun içerisinden MSAA falan varsa açın. Sürücü üzerinde performans ayarı yaptıysanız kaliteye çevirin.
O bahsettiğim anizotropik filtrelemeyi fullden yarıya düşürünce sorun büyük oranda çözüldü. Tamamen düşürürsem belki hiç sorun kalmaz. Ama garip şekilde FPS düştü. Yok hayır oyun ayarları çok yüksek ve ultralarda. SMAA+TAA açık. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı