Oyun için 2K vs 4K

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Önümüzdeki yakın zaman için iyi bir bilgisayar toplayacak olsak sizce 2K mı yoksa 4K monitöre göre mi yapmak gerekli? Yani 4K 144Hz monitör için hala çok mu erken günümüz sistem teknolojileri? Ya da 2K 144Hz mi daha iyi mesela yoksa 4K 60Hz mi daha iyi olur? Biraz kafam karışık bu konuda. Yani 4K 144Hz monitör alsam hangi kartla AAA oyunda 144 FPS alınabilir diye düşünüyorum. Ya da önümüzdeki çıkacak seride mesela böyle seviyelere ulaşılabilecek mi? 2K 144Hz sisteme ulaşmak ve kullanmak daha kolay şu an bile. Siz ne düşünürsünüz? Ankete de oy atarsanız sevinirim diyecektim ama yine niye anket yok bu konularda anlamadım gitti:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Önümüzdeki yakın zaman için iyi bir bilgisayar toplayacak olsak sizce 2K mı yoksa 4K monitöre göre mi yapmak gerekli? Yani 4K 144Hz monitör için hala çok mu erken günümüz sistem teknolojileri? Ya da 2K 144Hz mi daha iyi mesela yoksa 4K 60Hz mi daha iyi olur? Biraz kafam karışık bu konuda. Yani 4K 144Hz monitör alsam hangi kartla AAA oyunda 144 FPS alınabilir diye düşünüyorum. Ya da önümüzdeki çıkacak seride mesela böyle seviyelere ulaşılabilecek mi? 2K 144Hz sisteme ulaşmak ve kullanmak daha kolay şu an bile. Siz ne düşünürsünüz? Ankete de oy atarsanız sevinirim diyecektim ama yine niye anket yok bu konularda anlamadım gitti:)

Ekran kartınız ne?

Eğer rekabetçi oyunlar oynayacanız 144 Hz uygun ama 4K 144 Hz için AAA oyunlarda tam FPS veremeyebilir.

Bence 4K 60 Fps AAA oyunlar için uygundur. Eğer güçlü bir ekran kartınız var ise.

4K 144Hz monitörler şu an ve ilerideki birkaç sene sadece balon olarak kalacak, 3A oyunlarda ise uzun zamandır 90 FPS'yi geçen kart yok, hele ki 4K'da 60 FPS zor görülüyor.

Sonuç olarak 4K 60Hz.

Hocam bunu en iyi oyunların 4K testleri ile görürsünüz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama şu anda o kadar güçlü bir kart yok bildiğim kadarıyla 3A oyunlarda 4K 144Hz+ olan.

Şu anki 3090, 4K 60Hz için yeterli ancak ne kadar gerekli tartışılır. Onun yerine 2K 144Hz daha mantıklı gibi geliyor bana. Ama sadece büyük monitör veya TV ile hikayeli oyunlar oynanacaksa 4K 60Hz yeterli gelir.

4000 serisi çıktığında ise muhtemelen 4K 144Hz oynatacak seviyede olur.

4K 144 Hz mükemmel olur fakat aşırı maliyetli. Yeni AAA oyunlar yüksek ayarlarda yüksek FPS ile oynanmak istiyorsa şimdiki teknolojiye göre en azından birkaç seri boyunca yeni çıkan ekran kartlarını almak gerekiyor.

Eğer yüksek meblağlarda para harcanmak istenmiyor ve sistemin uzun süre boyunca yeni çıkan AAA oyunlarda iyi performans vermesi isteniyorsa 2K 144 Hz en doğru seçim olur.

Şimdiki oyunlar için konuşursak CP 2077 dışında diğer tüm oyunlarda RTX 3080/3080 Ti/3090 ve RX 6800 XT/6900 XT ile 4K'de gayet iyi FPS değerleri elde edilebiliyor.

İleride yükseltme yapabilirim diyorsan 4K monitör al, monitörü yükseltmekle uğraşmazsın. Alırım gittiği yere kadar kullanırım diyorsan 2K al, zamanı gelince komple sistemi yenilersin.

İleri için dersen en az 2-3sene beklemen lazım. Şuan için eğer hikaye odaklı oyunlar oynarsan 4k 60 hz monitör işini görür. 3080 ve üzeri kartlar çoğu oyunda 4k 60 ve üzeri fps verir.ama bence şimdi 4k alacağına 2k 144 hz al. 4k 144 hz şimdi almamalısın bence. Çünkü 3-4 yıl sonra daha iyi monitörler çıkacak..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı