4070 Ti Super 2160p için son derece uygun ve yaygın kullanılan bir kart. 7800 XT ve 7700 XT birbirlerine çok yakın fiyatlandırma yapıldığı için fiyatını haketmiyor. Nvidia'nın 4090 satmak için altındaki kartlara biçtiği fiyatların bir benzerini AMD 7900 XT'de denedi ve patates oldular, tutturamadılar. Şimdi onun minik versiyonunu 7700 XT ve 7800 XT'de görmekteyiz. 7700 XT 12-14 bin TL bandında, 7800 XT, 17-20 bin TL bandında olsaydı dediklerinize hak verirdim, ancak, en azından yurdumuzdaki piyasa için konuşursak, güncel fiyatlar AMD için çok kötü seyrediyor.
Düşük bütçe tarafında da AMD yok. RX 7600 de aynı şekilde sıfır albenisi olan bir kart. Çok temiz hatta jelatini açılmamış RX 6700 ve 6700 XT hatta RX 6800 gibi müthiş kartlar sahibindende kıyamet doluyken, temiz kullanılmışları da 1-3k ucuza bulunabiliyorken RX 7600'ü 10-12 bin liraya kim ne yapsın? Frame Generation ve interpolasyon gibi teknolojileri başta çok yadırgarken olası faydalarını gördükten sonra fikrim değişti ve Nvidia'nın doğru bir adım attığına karar verdim, keza satışlar ve kullanıcı trendleri de bunu doğruluyor. Ancak endüstri bunu bir değnek gibi kullandığı için oyunculara kısa dönemde pahalıya patlayacak çünkü oyunlar artık upscaling ve frame generation odaklı çalışıyor. Hatta BM: Wukong'da zorunlu kılınmış. Gidişat iyi değil ve bu yarışta kazanan kesinlikle AMD olmayacak, buna emin olabilirsiniz. Onların kazanmaya zaten alerjisi var.

AMDhiçbir fırsatı kaçırma fırsatını kaçırmaz.