Önerin için sağol kardeşim. Ama görüyoruz ki e sporcular bile ms olayından dolayı TN panel kullanırken nedir bu TN panel düşmanlığınız anlam verilmiyor. Kişisel tercih olmalı.
"Profesyonel veya e-spor oyuncu değilim dediğiniz gibi " yazmışsın, TN panel kullanmalarının sebebi var. Ama sen her şeyden önce Pes, vesaire oynuyorsun. Sahanın rengini, güzle bir televizyondaki gibi canlı görmek mi istersin, yoska solgun, soğuk mu? IPS kullandıktan sonra TN'ye geçeni duymadım, yine IPS'e geçip TN'yi günlük kullanım ve atmosferik oyunlar için önereni de. Benim yazmamla anlamayacaksın, belli. Bence en yakın mağazaya gidip TN, VA ve IPS panelleri karşılaştır. Farklı kendi gözünle gör. Ben yıllarca TN kullandım, o kadar yıl girdiğim sitelerin renklerinin tonlarını bile yanlış biliyormuşum, ki ben de BenQ'nun kaliteli bir oyuncu monitörünü kullanıyordum. Bu arada yarı profesyonel esporcuyum, IPS kullanıyorum, panel seçimi oynanan oyuna göre de değişir. Esporculardan örnek vermişsin, onlar da TN panel kullanıyor demişsin. Espor diyince aklına yalnızca LoL ve CS:GO geldi eminim. Ona bakılırsa CS:GO esporcularının çoğu 1024x768 çözünürlükte oynuyor. Onlar için ne renk gerçekliği, ne de grafikler önemli. En rahat ettikleri ayarları uygularlar ki kolay görebilsinler, aynı zamanda kolay vurabilsinler.