Yeni bir sistem toplamak için çıktığım bu yolda sizden aldığım bilgiler için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sisteme odamdaki 32'inç televizyonu monitör yaparak avantaj sağlamak istedim ama televizyonu deneme amaçlı yere indirip laptop bağlayınca anladım ki çok büyük geldi. Web sayfalarında gezinirken pixel pixel görünmeye başladı. Tabi alışmadığım için kafa ağrısı baş dönemsi gibi sağlık sıkıntılarına yol açtı. 1 haftadır site site monitörlere bakıyorum ama çok fazla detay var . Ben işin yabancısı olduğum için sizlere danışmak istedim. Öncelikle 1300 TL kadar bir bütçe ayırdım. Curved ekranlara bakıyorum bir kaç güzel model buldum ama teknik çok konu olduğu için sizlere danışmak istiyorum. Arkadaşlar bana günlük kullanımda aynı zamanda oyunlarda sorun yaratmayacak Curved ekran bir monitör arıyorum. Tavsiyeleriniz var mıdır ?
Bu monitör işimi görür mü? Eksiği var mıdır ?
Senin verdiğin linklerdeki monitör özelliklerine göre 60hz yenileme süresi ve 4ms tepki süresi var.
Benim verdiğim modeldeki monitör özelliklerinde 144hz yenileme süresi ve 1ms tepki süresi var.
Ben öyle çok fazla oyun oynama derdim yok. En fazla oynadığım oyunda dota 2. CS :GO oynuyordum ama hileciler geldi geleli (tahminen 5 yıldır ) oynamıyorum. Diğer oyunları oymaya çok fırsatım olacağını düşünmüyorum. Yaş 33 gelince artık zor oluyor Benim sorum şu olacak vereceğim 1500 TL o gösterdiğim monitörlere değer mi?
Bence oyun oynama gibi bi ònceliğiniz olmadığı için 144 hz 1 ms bir monitör gereksiz masraf olur. Günlük kullanım,film izleme vb. işler için sizin kendi bulduğunuz monitör gayet güzel olur.