Oyun için en iyi Windows sürümü hangisidir?

ROEXX

Hectopat
Merhaba,
W11'de yaşadığım siyah ekran, crash gibi problemlerden sonra dün gece Linux indirip denemek istedim fakat istediğim gibi sonuçlanmadı. Bugün ise W10/11 sürümlerini araştırmaya çalıştım fakat güncel bilgilere pek ulaşamadım. Konuyla ilgili @293735'nin rehberine göz attım ama genel olarak sizlerden de tekrar fikir almak istedim. Ek olarak yapmam kurulum esnasında ve sonrasında yapılması gereken ince ayarlar konusunda da tavsiyelere/paylaşımlara açığım
Şimdiden teşekkürler.

Windows 11 yeni bir işletim sistemi olduğundan dolayı yine bazı oyunlarda sorunlara yol açabiliyor, şu an için en stabil sürüm Windows 10. Kurulum esnasında da sürekli konum kullanmasını falan soran bir ekran var orada tikleri kapatırsın onun dışında çok fazla bir zımbırtısı yok kurulumda.

Anlamayıp geldiğimi konu metninde söylemiştim aslında Windows 10 düşünüyorum fakat yine sürümler arası fark olduğu için Windows 10'un hangi sürümüyle devam etmeliyim onu araştırıyorum biraz. Yanıtınız için teşekkürler

Windows 11. Oyunları optimize edip otomatik olarak Yüksek performans ya da güç tasarrufu moduna alıyor, daha fazla ayrıcalık sunuyor.

Hocam ben revi OS atlas OS Windows 10 Pro ve Home versiyonlarını eski bilgisayarında denedim performans açısından pek bir fark hissetmedim en doğrusu bence defenger ve Update'i kapatıp Kaspersky kurup 20H2 Windows 10 Home kullanmak.

LTSC 1809 öneririm veya Windows 10 Home Single Language veya Normal home kullanabilirsin.

1 aydır Windows 11 deyim 10'a göre aynı oyunlarda hiçbir şey değişmiyor sadece RAM kullanımı artıyor ki tema anlamında bayağı hoşuma gitti geçmeye değer olduğunu düşünüyorum.

İşlemciniz Ryzen 5 2600X RAM'iniz 32 GB Dual Channel imzanızda yazdığına göre, Windows 10 öneririm 11 daha stabil hale gelene kadar da Windows 10'da kalman onca imkanlardan mahrum kalıp Linux kurup yazık etmişsiniz sisteme, YouTube'dan iyi bir rehber videosu ile rahatlıkla kendiniz kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…