Oyun İçin FX 9590 Mı İ5 6600K Mı?

Recep abinin de söylediği gibi AMD'nin FX-9000 serisi işlemci almanın hiçbir mantığı yok. Birincisi, bu işlemciler ile 8350 arasında hiç performans farkı yok. İkincisi,bu işlemcilerin performans farkı olmadığı gibi çok güç tüketimi ve çok ısınma sorunları var. Üçüncüsü, i5 6600k daha yeni,bir sürü gaming anakartı (oyunlarda rahatlık vermesi kalite bakımından önemli özellikle oyun sistemlerinde) çıktı daha şimdiden ve DDR4 ile çalışan bir işlemci. AMD ve FX-9000 serisi işlemciler için çok fazla gaming anakart çıkmıyor ve eski olduğundan bir sürü yeni özellikten mahrum kalacaksın.

Edit: Bütçeyi biraz daha arttırıp 6700k almanı öneririm. Testlerdeki performans farkı fiyat farkını dengeliyor.

AMD FX-9000 serisinin yerine İ5 4460'ı bile tercih ederim.Skylake ile karşılaştırılamaz bile.

AMD FX-9000 serisinin yerine İ5 4460'ı bile tercih ederim.Skylake ile karşılaştırılamaz bile.
Bir arkadaşımda FX9590 ile 5960X kafa kafaya derdi. Ben dün aldım I5 4460 performansı gayet iyi kötü bir işlemci değil yani sabit 60 FPS ile yüksek ayarlarda sıfır kasma ile Gta 5 oynatıyor. Zaten 9590'ı rahat bir şekilde solluyor.

O arkadaşın bir şey bilmiyormuş o zaman FX 9590 almak israf onun yerine 4460 alsanız, bile FX 9590' ı rahatlıkla sollayabilir.

Uzun yıllar AMD işlemcileri kullanan birisi olarak eski nesilde kalmış olan FX işlemcilerden malesef uzak dur derim. Isınma problemi iyi soğutma ve kasa hava sirkülasyonu ile halloluyor fakat, yeni çıkan güçlü GPU'lar da darboğaz yapabiliyor işlemci. 4 gün önce R9 390 aldım ve tam performansını işlemci darboğazı yüzünden alamıyorum kartın. Elime geçen ilk fırsatta DDR4 anakart ve ramler ile Intel 6. nesil işlemcilerine geçmeyi düşünüyorum.

Konu kirliliği olmamasa için buraya yazayım dedim. FX 8350 işlemci kullanıyorum ve Directx 12'nin bütün çekirdekleri iyi optimize eden CPU güçlendirme özelliği şu an işler durumda mı acaba?

O arkadaşın bir şey bilmiyormuş o zaman FX 9590 almak israf onun yerine 4460 alsanız, bile FX 9590' ı rahatlıkla sollayabilir.
Solluyor zaten BF4, Crysis 3 gibi oyunlarda. Dediğim Gta 5 açık dünya oyunu ekran kartından biraz daha çok işlemciye yükleniyor ve I5 4460 hiçbir sorun çıkarmadı sabit 60 FPS. Ayrıca fanı aşırı sessiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…