Anakart gereksiz. OC edilemeyen bir işlemciye, OC'ye açık anakart almak mantıksız. Monitör FreeSync ve özellikleri kötü. Bütçe belirtin, yeni sistem toplayalım.
Bütçenizi tam olarak yazarsanız daha sağlıklı olacaktır. Aşşağıda topladığım sisteme göz atabilirsiniz. Intel I7-7700 yerine Ryzen 5 1500X çok daha iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca önerdiğim sistemdeki SSD ve monitör çok daha iyidir. Ekran kartı olarakta MSI'dan şaşmayın derim.
7700 için H serisi ya da B serisi bir anakart yeterli olacaktır. Z almanıza gerek yok, ileride k alırım diyorsanız yine gereksiz 7700'den 7700k'ya yükselmek çok saçma olur.
RAM'ler de gereksiz pahalı. Anakart ve RAM'den kısıp 1070'i 1080 yapabilirsin büyük ihtimal. MSI iyi bir markadır ama hepsi güzel markalar. Hangisi bütçene ve göz zevkine uyuyor ise onu tercih et. Tek fanlı modelleri bile çıktı 1080'in daha ben görmedim ama çıktığını biliyorum o bile alınabilir rahatlıkla.
6900K'ya kadar AMD öneriyoruz. Ama, adı üstünde, R3 ve İ3, R5 ve İ5, R7 ve İ7 rakiptir. En ucuz 1080, 1070'den 500 TL daha pahalı. Bütçede 500 TL boşluk oluşursa, 1080 alınabilir.