Pacman için gui var istediğiniz gibi oradan kaldırıp indirebiliyorsunuz.Sorun sadece GUI değil, alışılmışın dışında olmasıdır.
Alıştığımız işletim sisteminde uzaktır.
iOS Android Windows macOS hepsi birbine benzer kullanıcı deneyimi vardır.
Ama GNU/Linux çok farklıdır. Mağazasi vardır ama internete bir program indirildiğinde direkt yüklenemiyor.
Sorunların hiçbiri GUI ile haledilmez.
Program silmek bile terminalden yapılıyor.
Kimse kendi dağıtımını pazarlamiyor, kullanmak istersen kullan diyorlar.
Çekirdek+Masaüstü ortamı+programlar hepsi tek bir parçadan değil ayrı ayrı geliştiriler tarafından yapılıyor bu da bunu toplama bir OS yapar.
Bu kadar yanlış verirken bilir tavrı takınmanız beni şaşırttı.Sorun sadece GUI değil, alışılmışın dışında olmasıdır.
Alıştığımız işletim sisteminde uzaktır.
iOS Android Windows macOS hepsi birbine benzer kullanıcı deneyimi vardır.
Ama GNU/Linux çok farklıdır. Mağazasi vardır ama internete bir program indirildiğin de direk yüklenemiyor.
Sorunların hiçbir GUI ile halledilmez.
Program silmek bile terminalden yapılıyor.
Kimse kendi dağıtımını pazarlamiyor, kullanmak istersen kullan diyorlar.
Çekirdek+Masaüstü ortamı+programlar hepsi tek bir parçadan değil ayrı ayrı geliştiriler tarafından yapılıyor bu da bunu toplama bir OS yapar.
Bu kadar yanlış verirken bilir tavrı takınmanız beni şaşırttı.
iOS: Programlar mağazadan iner, tarayıcıdan inen programlar kısıtlı hatta yok denecek kadar azdır.
Android: Programlar mağazadan iner, tarayıcıdan APK ile indirme opsiyonu da vardır ancak güvenilir değildir ve çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmez.
Windows: Programlar çoğunlukla tarayıcıdan iner, Microsoft Store'dan inen programların sayısı kısıtlıdır.
Gördüğünüz üzere hepsi çok farklı. Benzer bir kullanıcı deneyimi verdikleri bile yok. iOS ve Android ana menüde takılırken bile çok farklıdır zaten.
GNU/Linux'ta ise programlar mağazadan iner, bu mağazayı hem terminalden hem de GUI'den yönetebilirsiniz. Dış kaynaklardan inen program sayısı neredeyse yok denebilir.
GUI'den yönettiğiniz de verdiğiniz yanlış bilgi gibi silememe gibi bir durum yoktur. Paket yöneticilerinin çoğunun GUI'sinde kurduğunuz programı silme opsiyonu var.
Ayrıca toplama bir OS olmasının eksisi nedir? Her birini geliştiren kişi zaten düzgün yapıyor.
Bolca dağıtım kullanmış birisiniz, eski konularınızı hatırlıyorum. Lütfen bilerek yanlış bilgi vermeyin böyle.
iOS: Programlar mağazadan iner, tarayıcıdan inen programlar kısıtlı hatta yok denecek kadar azdır.
Android: Programlar mağazadan iner, tarayıcıdan APK ile indirme opsiyonu da vardır ancak güvenilir değildir ve çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmez.
Windows: Programlar çoğunlukla tarayıcıdan iner, Microsoft Store'dan inen programların sayısı kısıtlıdır.
GNU/Linux'ta ise programlar mağazadan iner, bu mağazayı hem terminalden hem de GUI'den yönetebilirsiniz. Dış kaynaklardan inen program sayısı neredeyse yok denebilir.
GUI'den yönettiğiniz de verdiğiniz yanlış bilgi gibi silememe gibi bir durum yoktur. Paket yöneticilerinin çoğunun GUI'sinde kurduğunuz programı silme opsiyonu var.
Ayrıca toplama bir OS olmasının eksisi nedir? Her birini geliştiren kişi zaten düzgün yapıyor.
Çok basit bir örnek olarak isterseniz şimdi Arch OS kurun ve bakın isterseniz. Programları GNOME'un mağaza GUI'sinden kurup silebilirsiniz.Arch'ya da herhangi bir dağıtımda programları GUI uzerinden silinmez.
Bu koskoca forumda iOS'ta uygulamalarını tarayıcıdan indiren bir adam bulun, o zaman kabulleneceğim.Sonuçta hepsi tarayıcıdan iner , Linux'ta inmez.
Linux oyle kullanilmaz arkadasim Linux ile Windows'u birbirine karistiriyorsunuz, Linux entellektuel ve ozgurlukcu bir akimdir sadece bir isletim sistemi denebilecek kadar basit bir sey degildir.GUI'si anlaşılır ve DE kullanan dağıtımlar neden Linux olmazmış? Linux sadece bilgisayar kurtları için geliştirilmiş bir işletim sistemi değil ki.
Ben bunu hicbir zaman saklamadim.Bu bir itiraf mı?
Ben kanıtımı verdim, kanıtım doğru görülmüş ki karşımdaki bilgiye yanlış bilgi yazmışlar.Freedom arkadasimiz genelde dogru bilgiler vermis ancak yazdiklari yanlis diye silinip Serdar arkadasimizin verdigi yanlis bilgiler alelade ortada kalmis. Ben hayatimda ileriye giden Turk forumu gormedim zaten, hepsi geriye dogru gidiyor. Gun gectikce daha da fasonlasiyorsun Technopat.
Öyleymiş tamam, en marjinal sizsiniz. Hatta gidelim piyasadaki tüm Android telefonları falan imha edelim ne de olsa ultra entelektüel Linux çekirdeğini kullanıyorlar.Linux oyle kullanilmaz arkadasim Linux ile Windows'u birbirine karistiriyorsunuz, Linux entellektuel ve ozgurlukcu bir akimdir sadece bir isletim sistemi denebilecek kadar basit bir sey degildir.
Doğru demişsiniz bu arada, yanlışlıkla GNOME yazacağıma Ubuntu yazmışım bir yerde.Serdar arkadasimizin verdigi yanlis bilgiler alelade ortada kalmis.
Abicim birak yasin kucuk Linux deneyimin yok zaten olayin ana temasindan milyarlarca kilometre uzaksin lutfen cocukca egolarinla ve bilgisizliginle olayi trajikomediye dogru surme. Linux bahsettigin sey degil hicbir zaman olmadi. Dagitimlarin kendilerine ait resmi GUI paket yoneticileri yok hepsi 3. parti, Butun dagitimlarinin ana paket yukleme yontemi komut satiridir, GUI'den baska sey kullanamayan insan da kendine Linux kullanicisi falan demesin. Biraz dusun sonra konusursun...Ben kanıtımı verdim, kanıtım doğru görülmüş ki karşımdaki bilgiye yanlış bilgi yazmışlar.
Öyleymiş tamam, en marjinal sizsiniz. Hatta gidelim piyasadaki tüm Android telefonları falan imha edelim ne de olsa ultra entelektüel Linux çekirdeğini kullanıyorlar.
Doğru demişsiniz bu arada, yanlışlıkla GNOME yazacağıma Ubuntu yazmışım bir yerde.
Evet, cahil olduğumu önceki mesajımda yazmıştım ancak kavgaya çekebileceğinden moderasyon tarafından düzenlendi.Abicim birak yasin kucuk Linux deneyimin yok zaten.