Oyun için hassas klavye önerisi

Mayinna

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Tepki süresi minimum olan, mavi switch, siyah renkli %100 klavye arıyorum. Bütçede sorun yok, eğer alınmaya değerse alacağım. FPS oyunları oynuyorum. Şu anki klavyem G213, geç tepki veriyor ve bazı tuşları basmamaya başladı. Gerekli öneriyi yaparsanız sevinirim. Bilek desteği de olursa çok iyi olur.

Merhaba,

Tepki süresi minimum olan, mavi switch, siyah renkli %100 klavye arıyorum. Bütçede sorun yok, eğer alınmaya değerse alacağım. FPS oyunları oynuyorum. Şu anki klavyem G213, geç tepki veriyor ve bazı tuşları basmamaya başladı. Gerekli öneriyi yaparsanız sevinirim. Bilek desteği de olursa çok iyi olur.

Mavi switch yerine brown switch var. Aslında biraz daha iyi çünkü hem hissiyat olarak blue switche benziyor hem ses seviyesi biraz daha az. Blue switch uzun vadede kafanı yorar.

Mavi switch yerine brown switch var. Aslında biraz daha iyi çünkü hem hissiyat olarak blue switche benziyor hem ses seviyesi biraz daha az. Blue switch uzun vadede kafanı yorar.

Sesi genelde hoşuma gidiyor hocam başka öneriniz var mı acaba bütçe de sorun yok Katarina gibi şampiyonlar oynuyorum tepki süresi minimum olmalı bilek desteği de olursa güzel olur.

Kullandınız mı hocam sesi nasıl blue switch gibi mi?

Buradan sesine bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan sesine bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aşırı sessiz hocam siz kullandınız mı tepki süresi vs. nasıl blue switch versiyonu var mı veya Green switch gibi veya önereceğiniz daha iyi klavye.

Sesi genelde hoşuma gidiyor hocam başka öneriniz var mı acaba bütçe de sorun yok Katarina gibi şampiyonlar oynuyorum tepki süresi minimum olmalı bilek desteği de olursa güzel olur.
Hocam blue switch yani clicky switch adam akıllı klavye yok piyasada çünkü fazla tercih edilen bir tür değil. Bütçede sorun yoksa düz beğendiğin ve hot swap özelliği olan bir mekanik klavye alıp, üstüne de kaliteli bir blue switch alabilirsin. Hot swap özelliği önemli çünkü switchleri kolayca değiştirmeni sağlıyor, bu özellik yoksa switchleri lehimle değiştirmek zorunda kalıyorsun.

Bilek desteği de klavyeyle gelmesine gerek yok hocam, sonradan alınabilecek bir şey. Sünger, silikon, ahşap, plastik... Hangisini beğeniyorsan ondan bulursun kısaca.

Switch olarak cherry blue switch öneririm. Cherry, switch piyasanın en üst seviye markalarından biridir. Daha uygun fiyatlıları illaki vardır ama bütçede sorun yok diye direkt en üst seviye olanları attım.

Ayrıca tepki süresi konusunda manyetik klavyeler mekaniklerden daha düşük tepki süresine sahip. Ama şöyle bir sorun var neredeyse hiçbiri blue switch türünde ve sesinde değil. Ayrıca tam boy manyetik klavye bulmak da ayrı bir zorluk, henüz çok az seçenek var çünkü.

Hocam blue switch yani clicky switch adamakıllı klavye yok piyasada çünkü fazla tercih edilen bir tür değil. Bütçede sorun yoksa düz beğendiğin ve hot swap özelliği olan bir mekanik klavye alıp, üstüne de kaliteli bir blue switch alabilirsin. Hot swap özelliği önemli çünkü switchleri kolayca değiştirmeni sağlıyor, bu özellik yoksa switchleri lehimle değiştirmek zorunda kalıyorsun.

Bilek desteği de klavyeyle gelmesine gerek yok hocam, sonradan alınabilecek bir şey. Sünger, silikon, ahşap, plastik... Hangisini beğeniyorsan ondan bulursun kısaca.

Switch olarak Cherry blue switch öneririm. Cherry, switch piyasanın en üst seviye markalarından biridir. Daha uygun fiyatlıları illaki vardır ama bütçede sorun yok diye direkt en üst seviye olanları attım.

Ayrıca tepki süresi konusunda manyetik klavyeler mekaniklerden daha düşük tepki süresine sahip. Ama şöyle bir sorun var neredeyse hiçbiri blue switch türünde ve sesinde değil. Ayrıca tam boy manyetik klavye bulmak da ayrı bir zorluk, henüz çok az seçenek var çünkü.

ATK RS6 Alüminyum Klavye (Manyetik Switch / HE)

Chilkey Slice75 HE Alüminyum Klavye (Manyetik Switch / HE)

YUNZII RT80 Klavye (Manyetik Switch / HE)

YUNZII IF99 Alüminyum Mekanik Klavye

Peki bunlardan birini önerir misiniz hocam veya sizin öneriniz var mı manyetik klavyelelerin switchleri değiştirilebiliyor mu fazla anlamıyorum bu konudan da.

Peki bunlardan birini önerir misiniz hocam veya sizin öneriniz var mı manyetik klavyelelerin switchleri değiştirilebiliyor mu fazla anlamıyorum bu konudan da.

Tabii sadece full oyun için değil normal kullanım içinde olması önemli sanırım manyetikler sadece oyun odaklı diye biliyorum o kadar bağımlı değilim oyunda tepki süresi güzel olan normal kullanımda da iyi hissettiren sesi blue switch gibi veya Green switch gibi %100 olursa güzel olur bir klavye arıyorum manyetik illa şart mı hocam

Son düzenleme:

Tabii sadece full oyun için değil normal kullanım içinde olması önemli sanırım manyetikler sadece oyun odaklı diye biliyorum o kadar bağımlı değilim oyunda tepki süresi güzel olan normal kullanımda da iyi hissettiren sesi blue switch gibi veya Green switch gibi %100 olursa güzel olur bir klavye arıyorum manyetik illa şart mı hocam.

Aralarından kesinlikle slice75 alın alacaksanız.

Tabii sadece full oyun için değil normal kullanım içinde olması önemli sanırım manyetikler sadece oyun odaklı diye biliyorum o kadar bağımlı değilim oyunda tepki süresi güzel olan normal kullanımda da iyi hissettiren sesi blue switch gibi veya Green switch gibi %100 olursa güzel olur bir klavye arıyorum manyetik illa şart mı hocam
Manyetik illa şart değil hocam, daha düşük tepki süresine sahip oldukları doğru ama o farkı kolay kolay hissetmezsin. Switchleri değişiyor ama çoğu blue switch kadar sesli olmaz, hissiyatları da pek blue switche benzemez. Onun harici yüksek bütçelerde aslında manyetik almak daha iyi olur ama %100 istiyorsan maalesef manyetiklerin o boyutta çok seçeneği yok.

Wooting var, kaliteli ürün ama o kadar vermeye değer mi orası size kalıyor. Ayrıca ses olarak da seni tatmin eder mi emin değilim, videolardan sesine bakıp kendin karar versen daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı