Oyun için i5 4670k Sistem Nasıl ?

vegola

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Başka bir forumda bir arkadaş sağolsun güzel bir pc yaptı ama size danışayım dedim ve kaydoldum.

Arkadaşlar Anakart olarak MSI Z87-G45 GAMING , Anakartı G43 olarak alacağım ama stok olmadığı için bunu alacağım eğer alacağım zaman stok gelirse G43 alacağım.
Ekran kartı ise Asus DirectCU II O.C GTX 760 ı düşünüyorum ,ilk başta GTX 650 Ti veya GTX 660 düşünüyordum ama alacağım pcnin hem oyun odaklı hemde bir kaç yıl beni götürmesini istediğim için bazı şeylerden kısıp bu ekran kartını almayı istiyorum.
Ram olarak GSKILL 8GB(2x4) DDR3 1600 MHZ yi düşünüyorum 1866 MHZ ile aşırı derecede fark olmayacağı için gerek duymadım yüksek mhz li almaya ilerde yükseltebilirim.
Sabit disk ise bunu almayı düşünüyorum SEAGATE 3.5" 1TB 7200 RPM 64MB Cache , bu ürün hakkında yorum yapmayacağım çünkü fazla bir beklentim yok.
İşlemci olarak Intel core i5 4670k 3.4 GHZ 6 mb cache işlemciyi düşünüyorum, bu işlemci ve anakart ile güzel bir O.C yapabileceğimi düşünüyorum.ancak soğutmada ve güç kaynağında kafama takılan birkaç şey var.
Kasa olarak ise Cooler Master RC-K380 600W düşünüyorum acaba 600 W bu sisteme yetecek mi ? + olarak OC yapacağım için merak ediyorum.
Fan olarak Cooler Master SICKLEFLOW düşünüyorum 2 tane kırmızı 1 tane mavi alacağım böylece 3 tane opsiyonel 1 tane kasa içerisinde bulunan fan ile birlikte 4 tane fan + işlemci fanı bulunacak.

Arkadaşlar sistemim bu olacak ve sizlere bir kaç tane sorum var:
1- Bilgisayarımda O.C yapacağım soğutma sıkıntısı olur mu ?
2- Bilgisayarımda o.C yapacağım için 600 Watt kasa içerisindeki psu yeterli midir ?
3- Sabit disk in yanında ssd şuanda alamayacağım onu birkaç ay içerisinde alırım ama aşırı derecede gerekli midir bu sisteme ?
4- Şu parça yerine şunu tercih edebilirsin diyebileceğin parça var mı ?

Ayrıca Bilgisayarın sipariş listesi şudur ve Vatan'daki %30 indirimle 2657 TL tutmaktadır . SIPARIS LISTESI

Teşekkürler!

Bence VATAN COMPUTER - XIGMATEK - ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX S bu kasayı almalısın en azından 80+ güç kaynağı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…