Oyun için Intel'den AMD'ye geçiş yapılır mı?

friskys

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartım RTX 3050, işlemcim Intel Core i3-10100F, anakartım ASUS Prime H510M-E, 2x8 RAM'im var tforce TUF Gaming Alliance. Sistemim darboğaz yaptığından dolayı ve sistemimi geliştirmek istediğimden dolayı AMD'ye geçmemin daha iyi olduğunu düşündüm fakat bir yandan da çok fazla uğraşmak istemiyorum. AMD'ye geçsem uğraştırır mı? Daha mı iyi olur? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kesinlikle geçmelisin AMD'ye.

İşlemci ve anakartını satıp. AMD işlemci ve uygun anakart alırsın. Ramleri ve diğer parçaları kullanmaya devam edebilirsin.

Geçebilirsiniz ama o işlemcinin o kartla darboğaz yapmaması lazım. 2060'a kadar yolu var o işlemcinin.

RTX 3050 güçlü bir kart değil, benim şahsi fikrim bu sistemi komple satıp upgrade bütçenizi de ekleyerek en azından RX 6600, Arc 750 ya da daha güçlü ekran kartına sahip ve daha dengeli bir sistem almak daha mantıklı.
Bu sistemde darboğaz var diyeceğiniz senaryo daha çok Valorant gibi oyunlar olur, haricinde zor.

Yalnız anakart da değiştirmen gerekecektir muhtemelen önerim Ryzen 5 5600 ayrıca bu sistem darboğaz yapmaz.

"Çok uğraşmak istemiyorum" yazmış.

Yani? Benim önerdiğim yöntem teknik olarak hiç uğraşmayacağı yöntem, mevcutu satıp yenisini alacak arkadaş. Mevcut sisteme işlemci Upgrade'i yapsa parasının karşılığını alamadığı bir zahmete girecek, keza RTX 3050'ye hangi işlemciyi takarsanız takın genel oyun deneyiminde %10'un altında bir FPS farkı ancak olacak tek fark Valorant türevi oyunlarda olacaktır. Günün sonunda performansda beklediği artışı bulamadığı için ekran kartı da değiştirecek ve daha da fazla uğracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…