Oyun İçin İşlemci Mi Değiştirmeli Soğutucu Mu Alınmalı?

yusuforuk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizce işlemci sıcaklığı oyunda ve boşta olarak resmini atacağım sizce normal mi ?
Not : Ekran kartında stok soğutucu yoktur. Kendim yeni aldım. İşlemci fanı stoktur. Sizce işlemciyi değiştirmeli miyim ? Yoksa işlemciye yeni fan mı almalıyım ? Oyun için sıcaklık mı daha önemli yoksa işlemci mi ?

İşte arkadaşlar boşta ve yükteki değerleri böyle. Recep Baltaş yardım edersen çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam sistemini yazar mısın? Önceki konundan anladım kadarıyla eski bir işlemci sahibisin. Eğer tam sistemini yazarsan değiştirmen gereken parçaları söyleyebilirim. LGA 775 artık kullanılmıyor çünkü.

Ekran Kartı : Amd radeon hd 6570
İşlemcim pentium 4.
Ram 3 gb
Parça değişmesi gerekiyorsa sorunu ile birlikte yazınız.

Bide oynayacağınız oyunları yazacaksınız daha faydalı olacak çünkü arkadaki oyun Metin 2 böyle bir oyunda hiçbirşey yapmanıza getek yoktur ama ne biliyim yeni oyınlar oynayacağım derseniz arkadaşın dediği gibi komple anakart ve işlemcinin değişmesi lazım aynı zamanda RAM ler de 3 gb günümüz için çok yetersiz herhalde sisteminiz 32 bit? 3 gb gözükmesinin sebebi buda olabilir siseminizi güç kaynağı dahil full şekilde yazarsanız,bürçenizi ve oynanak istediğiniz oyunları sevinirim.

Ben bu sistemle metin 2 oynamak istiyorum açıkçası. Sadece metin 2 oynucam bu sistem oyunu rahat kaldırıyor. Oyunun sistem gereksinimlerinde pentium 4 yazıyor zaten. Bu sistemdeki metin 2 de ki kasma sorununu çözmek istiyorum ben. Gördüğünüz gibi işlemci baya ısınıyor. 230 wt bir güç kaynağım var. 500 gb harddisk bulunmaktadır. Dediğim gibi celeron ile bile kasmıyormuş duyduğuma göre oyun. Benimkinin kasma sorunu sıcaklıktan mı ?
Birde benim kuzenimin i3 3220 bir işlemcisi var onun bilgisayarı neden wolfteam , metin 2 gibi oyunlarda kasmıyor 70 derecede kasması gerekmiyor mu ? Bunu da açıklarsanız sevinirim.

Hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur demişsin ama kasıyor yani. Ben çok ısındığı içindir diye düşünüyorum. Siz Ne Düşünüyorsunuz ? Bide oyunun sistem gereksinimlerinde pentium 4 yazıyor ama 85 derece bir pentium 4 demiyor yani. Haksız mıyım ?

bence ucuzundan H81P-33 alın işlemciyide ya G3258 ya da i3 4170/60 alın.

Kardeşim olmaz. Orada pentium 4 yazıyorsa ben oynamak istiyorum rahat rahat.

Büyük ihtimalle kasa senelerdir açılmadı ve içi toz kaynıyor. İyi bir toz temizliği yapılırsa ve işlemci soğutucusunun termal macunu yenilenirse sıcaklık değerleri düşecektir. Yine sorun çözülmezse tekrar yazın, uygun fiyatlı bir soğutucu önerelim.

Kardeşim kasa tertemiz macunlar yeni değiştirildi. Ama işlemcinin fanı stoktur. O yüzden çok ısınıyor diyebiliriz. Artık fan eskidiği için düşük devirde çalışıyor. Ama benim merak ettiğim işlemci sıcaklığı değiştiğinde kasma sorunu düzelecek mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…