Oyun İçin İşlemci Nasıl Olmalı?

kaannbilge

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hali hazırda, İ5-4690K kullanıyorum, fakat RTX 2060 ile dar boğaz yaratıyor. Bu sebeple işlemcimin frekans değerini 4.30 GHz çıkarttım, Boost özelliği ile de 5.25 GHz kadar çıkıyor. Sıvı soğutma kullandığım için de maksimum yük altında 55-60 dereceyi geçmiyor. Her şeye rağmen darboğaz hala devam ediyor. Bu frekans değerlerine rağmen dar boğaz yapıyorsa, işlemcide neye önem vermek gerekiyor? Yeni işlemci alırken, frekans değerleri yerine başka nelere dikkat etmeli dar boğazların önüne geçebilmek için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın işlemciyi aynı ekran kartında 2K ile denersen darboğaz olmadığını göreceksin. 1080P yazmamışsın ama öyle farz ederek konuşuyorum, işlemciye çok yük bindiriyor. Çözünürlük yükseldikçe de işlemciden ekran kartına doğru kayıyor bu yük. Senin durumunda çekirdek sayısı yeterli olmadığı için darboğaz oluyor.

Aynı olay benim de başıma geldi. i5 4670K'yı GTX 1070 ile kullanıyorken bazı oyunlarda işlemcinin %100 olduğunu ve FPS droplarını fark ettim. OC falan durumu çözmüyor maalesef. İ7 4790K ile takas yaparak çözmüştüm sorunu.

144 Hz 1080P Monitör kullanıyorum. 2K ya alıp FPS düşürüp, görüntüyü de kaliteli alamadıktan sonra dar boğazın çözülmesi benim için saçma olur. Ben yüksek FPS, 1080P kullanmak için işlemci soruyorum.

GHZ yüksekliğinin yanında çekirdek sayısı da fazla olmalı. Sanal çekirdeklerin gerçek çekirdek kadar fazla performans vermediğini göz önünde bulundurmak lazım.

GHZ yüksekliğinin yanında çekirdek sayısı da fazla olmalı. Sanal çekirdeklerin gerçek çekirdek kadar fazla performans vermediğini göz önünde bulundurmak lazım.
O zaman İ5-9600K almak yerine İ7-9700K almak, gelecekteki dar boğaz problemlerinin önüne geçmiş olacak. Fiziksel çekirdek daha fazla 9700K'da

O zaman İ5-9600K almak yerine İ7-9700K almak, gelecekteki dar boğaz problemlerinin önüne geçmiş olacak. Fiziksel çekirdek daha fazla 9700K'da
Evet. Fiyat-performans oranlarını bilmiyorum ama i7-9700k daha güçlü bir işlemci. Daha geleceğe dönük. Ama 9. nesil işlemci almak istiyorsan anakartını değiştirmen gerek. Üstteki arkadaşın dediği gibi uygun fiyata 4. nesil i7 alırsan işini görür.

Gerekli açıklamayı yaptım yukarıda. Sistemi değiştirmeden tek yol 4. nesil i7 almak.
Ondada durum pek farklı gözükmüyor gibi geldi bana. İ7-4790K bakıyorum, o da 4 çekirdek. Son denemelerimde 4.40 GHz kadar çıkarttım. Boost özelliği ile de yük altında 5.50 GHz kadar çıkıyor. Sanırım buna rağmen dar boğaz oluyorsa, DDR5 beklemeden DDR4 geçmek durumunda kalacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
4 çekirdek yalnız 8 thread var. i5 ile karıştırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…