Oyun için kayıt programlarında renk tonunun değişmesi

wrs020

Femtopat
Herkese merhaba. Son zamanlarda düzgün bir kayıt programı bulmak için birçok deneme yaptım. Fraps, OBS, Action! ReLive, D3DGear, Bandicam vb denedim fakat oyun grafiklerini, renklerini olduğu gibi kaydeden bir program bulamadım. Sadece Fraps görüntüyü olduğu gibi kaydediyor.
Sorunum detaylı olarak şöyle: Mesela GTA V, CS:GO, PUBG gibi oyunlarda kaydı açıyorum ve kasmadan, sorunsuz kaydediyorum. Kaydedilen videoya bakınca ise renk tonlarının değiştiğini görüyorum. Yani gölgeler ve koyu renk objeler daha karanlık, parlak alanlar sararmış gibi bir halde. Hani bir fotoğrafa bir filtre çekersiniz de renk tonları ona göre değişir, işte böyle. Muhtemelen bir HDR/SDR sorunu, tam bilmiyorum.
Çözümü bilen veya kayıt programı önerebilecek kimse var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Son zamanlarda düzgün bir kayıt programı bulmak için birçok deneme yaptım. Fraps, OBS, Action! ReLive, D3DGear, Bandicam vb denedim fakat oyun grafiklerini, renklerini olduğu gibi kaydeden bir program bulamadım. Sadece Fraps görüntüyü olduğu gibi kaydediyor.
Sorunum detaylı olarak şöyle: Mesela GTA V, CS:GO, PUBG gibi oyunlarda kaydı açıyorum ve kasmadan, sorunsuz kaydediyorum. Kaydedilen videoya bakınca ise renk tonlarının değiştiğini görüyorum. Yani gölgeler ve koyu renk objeler daha karanlık, parlak alanlar sararmış gibi bir halde. Hani bir fotoğrafa bir filtre çekersiniz de renk tonları ona göre değişir, işte böyle. Muhtemelen bir HDR/SDR sorunu, tam bilmiyorum.
Acaba ekran kartı kontrol panelinden video ayarları ile oynamış olabilir misin?

Kayıt özelliklerinde gerekli ayarlamaları yapman gerekli. Bu programlar hazır ayarlarda kaydedilen video boyutunu azaltmak ve sistem kaynaklarını fazla tüketmemek için orta seviyede kayıtlar yapar. Bu durumda ses ve görüntü kalitesinde değişikliğe neden olur. Codec formatı, kare hızı, bit rate miktarı gibi ayarlamaları yaparsanız düzeltirsiniz ancak kalite ne kadar yükselirse video boyutu okadar artar ve kayıt esnasında tüketilen sistem kaynakları yükselir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı