Ben söyleyeyim dedim. Linux için gaza gelip de pişman olanlar var.
İlla Linux istiyorsan oyunculara özel distrolar var. Yine belli başlı distro tabanlı fakat özel paketler yüklenmiş halde geliyor. Ubuntu GamePack gibi.
Ben söyleyeyim dedim. Linux için gaza gelip de pişman olanlar var.
İlla Linux istiyorsan oyunculara özel distrolar var. Yine belli başlı distro tabanlı fakat özel paketler yüklenmiş halde geliyor. Ubuntu GamePack gibi.
Kusura bakma biraz sert çıkıştım bu konu hakkında araştırma yapıyorumda herkez windows diyip durmuş ona sinirlendim gaza gelme değil windowstan bıktım artık sorunlarından
Hocam deneyim olarak söyleyeyim. Kubuntu ve Manjaro Linux kullandım ve oyun da oynadım. Vulkan API de olsa daha az FPS be stabilite veriyor. Driver olarak Mesa kernel olarak 4.19 veya 4.20 seçin Phonorixin testlerinde yüksek FPS alıyorlar. Free sürücüler daha iyi yani. Tercih sizin. Arch, Suse vs gibi sistemleri tavsiye etmiyorum*. Karar sizin...
Edit: Düzenleme.
DirectXVulKan. Bunun gibi birçok API mevcut. D9VK VK9 ve Gallium HUB gibi. Ama stabilite yok, yani her an crash verebilir. Ayrıca düşük FPS veriyor çünkü sanal sistemde oynatıyor(Wine).