Oyun için Linux önerisi

Hocam .run uzantılı dosya var elimde onu yükleyebilir miyim çok cahilim de Linux konusunda.
Linuxta çalıştırılabilir dosyalarda uzantı konsepti yok, setup.exe'ye benzesin diye xx.run yapıyorlar, ama davinci gibi sahipli bir program haricinde o formatı kullanmanız gerekmiyor.
 
Hangi dağıtımı kuracaksınız bilmiyorum ama oyun için Ubuntu gibi fixed (yada stable) release değilde rolling release dağıtımlar kurmanız olur.

Linuxta oyunlar için yapılan yazılımlara sık güncelleme geldiği ve birçok hata düzeltmesi içerdiği durumlar oluyor. Oyun için Pop OS ilk önerilenlerden birisi oluyor ancak Pop OS depolarından MangoHud yüklemeyi denerseniz size 0.6.5 verecektir, en son MangoHud sürümü 0.6.8 ve 0.6.5 sürümü 1 yıldan daha eski, stable release olduğu için öyle diyebilirsiniz ancak 0.6.5 sürümü stabil değil, bozuk. Ona rağmen stable release bir dağıtım oldukları için bir yıldan uzun süredir kendi depolarındaki MangoHud'u güncellememişler. Ubuntuyu da önermiyorum çünkü Ubuntu 5.15 kernelini kullanıyor, 5.16 kernel sürümünde oyun performansını arttırmaya yönelik bazı yenilikler yapılmıştı dolayısıyla Ubuntu kullanırken manuel olarak custom kernel yüklemediğiniz sürece bu yeniliklerden faydalanamıyor olacaksınız.

Arch gibi dağıtımlar önermeyeceğim çünkü onlarda aşırı rolling olabiliyor, benim önerim ne çok stable olan nede çok rolling olmayan ikisinin arasında bir yerde, hem stabilliği korumayı hedefleyen hemde yenilikçi olabilen dağıtımlar kullanmanız olur. Bu nedenle Fedora'yı beğeniyorum. Bir dağıtımın oyunculara yönelik olup olmadığına karar verirken baktığım tek değişken bu. NVIDIA sürücülerinin ve birkaç oyun için programın hazır gelmesi gibi şeyler bir dağıtımı pekte oyunculara özel yapmaz, kurulumdan sonra en fazla 1 saat tasarruf etmenizi sağlar sadece ancak Pop OS örneğinde verdiğim gibi de baş ağrıtabilirler.
 
Linuxta çalıştırılabilir dosyalarda uzantı konsepti yok, setup.exe'ye benzesin diye xx.run yapıyorlar, ama davinci gibi sahipli bir program haricinde o formatı kullanmanız gerekmiyor.
Appimage var.
 
Bir AppImage uygulama indirip çalıştırma yetkisi verdim, uzantıyı sildiğimde çalıştırmaya devam etti yani onda da zorunlu değil. Bence uzantıların hala yaşama sebebi alışkanlığımız, bir dosyanın ne tür dosya olduğunu uzantısına bakarak anlamaya alıştık ve böyle devam ediyor. JSON ve Yaml'ı birbirinden ayırmak için dosyayı açmak yerine uzantısına bakmak daha kolay, içeriğine baktığınızda ikisi de sadece metin dosyasından ibaret.
 

"Magic number" (ya da "Magic Byte") diye bir konsept var zaten, dosyayı algılamak için uzantılara bağlı değil Linux.
 

Bu attığın GitHub linkinin içindeki indirme link çalışmıyor nasıl düzeltebilirim?
 
Bu attığın GitHub linkinin içindeki indirme link çalışmıyor nasıl düzeltebilirim?


Kod:
http://holoiso.itsvixano.me/HoloISO_4.0_OfflineInstaller-20221211_1636-x86_64.iso

https://drive.google.com/file/d/1tAJQbqrg8t6hzymeynNIXp-pAzqLbYb3/view?usp=drivesdk

Releases kısmında yazan linkler bunlar ve çalışıyor.
 

Bunları denedim onları belleğe flash yaptığım zaman bilgisayar disk imajı bulunamadı diye hata veriyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…