Oyun için öğrenilen kodlar farklı mı?

3D oyunlar yapmak istiyorum. Unreal Engine daha iyi dense de biraz arastirdim ve C# baslangic için daha kolay olduğundan dolayı Unity'ye yoneldim ama anlamadığım bir nokta var. Oyun odakli C# mi olmalı? Normal. Bir eğitim setinden C# öğrensem de olur mu?

3D oyunlar yapmak istiyorum. Unreal Engine daha iyi dense de biraz arastirdim ve C# baslangic için daha kolay olduğundan dolayı Unity'ye yoneldim ama anlamadığım bir nokta var. Oyun odakli C# mi olmalı? Normal. Bir eğitim setinden C# öğrensem de olur mu?

Eğer oyun yapmak istiyorsanız öğrenmek istediğiniz oyun motorunun dersini almanız lazım. Mesela Unity için c#dersi değil Unity dersi. Unreal için C++ dersi değil Unreal dersi almanız lazım.

Eğer oyun yapmak istiyorsanız öğrenmek istediğiniz oyun motorunun dersini almanız lazım. Mesela Unity için c#dersi değil Unity dersi. Unreal için C++ dersi değil Unreal dersi almanız lazım.
udemy üzerinden dediginiz gibi bir şey buldum ama demem istediğim unity için C# ogrenince diğeri için extra çok fazla mi calismam gerekir yoksa zatem Belli bir noktaya kadar ogrenmis mi olurum?
Ayrica sanırım bilginiz var nir şey soracaktim. Normalde unreal engine calismak istesem de c++, c#a göre zor falan dendi. o yüzden unity ile baslamak daha iyi olurmus. C++ in c#a göre zorluk olarak çok farkı var mı?

Udemy üzerinden dediginiz gibi bir şey buldum ama demem istediğim Unity için C# ogrenince diğeri için extra çok fazla mi calismam gerekir yoksa zatem belli bir noktaya kadar ogrenmis mi olurum?

Ayrica sanırım bilginiz var nir şey soracaktim. Normalde Unreal Engine calismak istesem de C++, c#a göre zor falan dendi. O yüzden Unity ile baslamak daha iyi olurmus. C++ in c#a göre zorluk olarak çok farkı var mı?

1-diğerinden kastınız nedir?

2-zorluk dedikleri C# yazımı daha kolay C++ biraz daha zor. Eğer öğrenirseniz kolay gelecektir.

Unreal ve Unity karşılaştırması yapacak olursak buna kolay-zor olayını katamayız. Unity C# ile kodlanıyor ancak Unreal'ın da hazır kod bloklarını birleştirebildiğin, öğrenmesi C++ kadar zol olmayan blueprint desteği var. Hangi oyun motorunu kullanacağına amacına göre karar vermelisin. İleride büyük oyun projelerinde bulunmak istiyorum, bağımsız oyun yapma hevesinde değilim diyorsan Unreal senin için daha uygun olacak. Ama basit grafikli hyper casual tarzı şeyler de yaparım, bağımsız oyun da geliştiririm aynı zamanda büyük projelerde de bulunabilirim diyorsan Unity'e yönelmelisin.

C# öğrenme olayına gelelim. Bir tool, kütüphane veya framework kullanmadan önce ait olduğu dilin en azından temel bilgi gereksinimlerini karşılaman gerekir. Bu Unity için de geçerli. Herhangi bir Unity dersini izlemeye başlamadan veya projeye girişmeden önce C# temellerini, en azından nesne tabanlı programlama olayını çözmelisin. Aksi takdirde yazdığın koddan ne bir şey anlarsın ne de gelişmiş sistemler yazabilirsin. Arkadaşın bahsettiği Unity, Unreal dersleri vs. sonraki iş.

Kolay gelsin.

Unreal ve Unity karşılaştırması yapacak olursak buna kolay-zor olayını katamayız. Unity C# ile kodlanıyor ancak Unreal'ın da hazır kod bloklarını birleştirebildiğin, öğrenmesi C++ kadar zol olmayan blueprint desteği var. Hangi oyun motorunu kullanacağına amacına göre karar vermelisin. İleride büyük oyun projelerinde bulunmak istiyorum, bağımsız oyun yapma hevesinde değilim diyorsan Unreal senin için daha uygun olacak. Ama basit grafikli hyper casual tarzı şeyler de yaparım, bağımsız oyun da geliştiririm aynı zamanda büyük projelerde de bulunabilirim diyorsan Unity'e yönelmelisin.

C# öğrenme olayına gelelim. Bir tool, kütüphane veya framework kullanmadan önce ait olduğu dilin en azından temel bilgi gereksinimlerini karşılaman gerekir. Bu Unity için de geçerli. Herhangi bir Unity dersini izlemeye başlamadan veya projeye girişmeden önce C# temellerini, en azından nesne tabanlı programlama olayını çözmelisin. Aksi takdirde yazdığın koddan ne bir şey anlarsın ne de gelişmiş sistemler yazabilirsin. Arkadaşın bahsettiği Unity, Unreal dersleri vs. sonraki iş.

Kolay gelsin.
Aslinda Benim kafamda 3D ve daha iyi grafikli oyunlar yapmak olduğu için unreal engine tercih edecektim. Ama biraz arastirma yaptım. Unreal engine ile yapabildigin her şeyi unity ile de yapabilirsin dediler. o yüzden geri unity'e döndüm.
1-diğerinden kastınız nedir?

2-zorluk dedikleri C# yazımı daha kolay C++ biraz daha zor. Eğer öğrenirseniz kolay gelecektir.
diğeri derken C+genel olarak c# dan bahsediyorum. yani unity için c# ve bir masaustu uygulamasi için c# arasında çok fark var mı? yoksa zaten birinde calissam digerini de belki miktar ogrenmis mi oluyorum

Diğeri derken C+genel olarak C#'dan bahsediyorum. Yani Unity için C# ve bir masaustu uygulamasi için C# arasında çok fark var mı? Yoksa zaten birinde calissam digerini de belki miktar ogrenmis mi oluyorum.

Belli bir fark var ama oyun motorunu öğrenirken temellerini öğreneceksin mesela if komutunu öğreneceksin ve Unity'deki kullanımmıyla aynı ancak masaüstü uygulama yazmak için biraz normal C# öğrenmen lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı