Oyun için Ryzen vs Intel

Bence Intel 13.nesil laptop işlemcileriyle Ryzen'i performans açısında geçti gibi bu bahsettiğiniz Ryzen işlemciler yerine bence 13420h alabilirsiniz.

Aslında saf güç anlamında 3080, 4060'dan bayağı iyi. 5800H işlemci de iyi biraz eski kalıyor ama Çoklu çekirdek performansında aslında diğerlerin çok az da olsa daha iyi(aynı seviyedeler diyebiliriz.) Artı olarak hem 1TB SSD hem de 32 GB RAM mükemmel bir detay.

Şu an Lenovo LOQ ve Acer arasında gidiyorum eğer singleplayer hikayeli oyunlar oynuyorsanız 4060 daha mantıklı olur DLSS FG sayesinde ama Online rekabetçi oyunlar oynuyorsanız Acer daha mantıklı olur hocam 3080 daha iyi.

Bu laptoba da bakabilirsiniz hocam. +8 Ram alıp rahat rahat kullanırsınız işlemcisi de çok iyi.

Benim kendi laptobumu BozdanTeknoloji'den almıştım güvenilir satıcı.

Bilgiler ve öneriniz için teşekkür ediyorum hocam. 34-35k bandında i7 işlemcili ve RTX 4060'lı laptop olduğunu bilmiyordum. Genelde i5, 4060 var. 3080'li Acer Nitro ile sizin attığınız arasında kaldım. Çünkü 32 GB RAM çok büyük avantaj bu fiyatta sizin dediğinize göre 3080, 4060'dan daha iyiyse gerçekten 3080'li laptopu alabilirim zaten işlemcisi Ryzen 7 gayet güçlü bir işlemci ve artı olarak 144 Hz'li bir laptop.

Sizin attığınızda da fiyat farkı var 5K civarında daha ucuz ama 4060'lı RAM alırım takarım ileride o sorun değil. i7 ve 1 TB SSD gerçekten iyi bu fiyat bandında.

Genelde Online oyunlar oynuyorum Single Player nadiren girerim. 3080 ile 4060 arasında büyük bir teknoloji farkı var mı? Eğer varsa 4060 alacağım, yoksa 32 GB RAM'li 3080 daha iyi gibi duruyor.

4060'ın Frame Generation özelliği güzel FPS artırsa da gecikmeyi de artırıyor bu yüzden rekabetçi oyunlarda genelde önerilmez. Bu yüzden rekabetçi oyunlarda 4060 yerine 3080'i öneriyorum çünkü saf güçte daha iyi. 3080'li Acer ve attığım i7'li laptop alınabilir karar sizde hocam. Şunu söylemeliyim ki i7-12700H 5800H'dan nereden baksanız %25-30 civarında daha iyi bence i7 laptop almak daha mantıklı. Çoğu parçası daha yeni.

Teşekkür ediyorum hocam. Büyük ihitmal sizin önerdiğinizi alacağım dediğiniz gibi daha yeni malzemeler var içinde ve 4-5 yıl kullanacağım için bunlar 4-5 sonra eskiyecek fakat 3080'li olan laptop beni 4-5 yıl götürmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…