Oyun için sistem toplama

A07

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yaz için PC toplamak istiyorum fakat küçüklüğümden beridir PC ile internet kafeler dışında aram yok. Donanımlar hakkında da bilgim bulunmuyor. Oyun oynamak için amacıyla alacağım/toplayacağım. Bu yüzden neler bilmem gerekli temel şekilde anlatabilir misiniz? Farklı konuları okudum ama anlamadığım terimler vardı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle ultra falan gerekli değil ama hani şu anki ve ileri zamanlarda çıkacak oyunları rahatça orta-yüksek/yüksek ayarlarda oynatan bir cihaz olsa memnun olurdum. (Bilgim yok fazla yani bu paraya öyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.) Bir kez alıp ikide bir cihazı geliştirme ile uğraşmak istemem yani.(Teşekkür ederim)

Öyle ultra falan gerekli değil ama hani şu anki ve ileri zamanlarda çıkacak oyunları rahatça orta-yüksek/yüksek ayarlarda oynatan bir cihaz olsa memnun olurdum. (Bilgim yok fazla yani bu paraya öyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.) Bir kez alıp ikide bir cihazı geliştirme ile uğraşmak istemem yani.(Teşekkür ederim)
Bütçenizi arttırabileceğinizi söylediniz ama sınır vermediniz, ben beklentilerinize göre sizi uzun yıllar 1080p çözünürlükte orta/yüksek ayarda üzmeyecek sistem söyleyeceğim. Bütçeyi zorlarsa tekrar revize ederiz.

İşlemci: 7500f
Ekran kartı: 4070
Anakart: msı pro b650m-b
Ram: xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: FSP 650w gold
Sıvı soğutma: DeepCool LS520 240mm
Kasa: Fanlı, parçalarınızın boyutlarına uygun zevkinize göre bir kasa tercih edebilirsiniz.

Bütçenizi arttırabileceğinizi söylediniz ama sınır vermediniz, ben beklentilerinize göre sizi uzun yıllar 1080p çözünürlükte orta/yüksek ayarda üzmeyecek sistem söyleyeceğim. Bütçeyi zorlarsa tekrar revize ederiz.

İşlemci: 7500F.
Ekran kartı: 4070.
Anakart: MSI Pro B650M-B
RAM: XPG Lancer 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 1TB.
PSU: FSP 650W Gold.
Sıvı soğutma: DeepCool LS520 240mm.
Kasa: Fanlı, parçalarınızın boyutlarına uygun zevkinize göre bir kasa tercih edebilirsiniz.

4070 tek başına 25k zaten.

4070 tek başına 25k zaten.
Evet, sistem yaklaşık 50k tutuyor ama hocamız konuyla ve piyasayla alakalı bilgisi olmadığını söylemiş, ayrıca bütçesininde yetersiz ise arttırabileceğini söylemiş bir sınır bütçe belirtmemiş. Bende kullanıcının uzun yıllar bu sistemi kullanacağı için beklentilerini karşılayacak tüm oyunları ve GTA6 gibi gelecek oyunları orta/yüksek grafikte oynayabileceği bir sistem dizmeye çalıştım. Bütçede zorlanma yaşanırsa revize edebileceğimizi belirttim.

Evet, sistem yaklaşık 50k tutuyor ama hocamız konuyla ve piyasayla alakalı bilgisi olmadığını söylemiş, ayrıca bütçesininde yetersiz ise arttırabileceğini söylemiş bir sınır bütçe belirtmemiş. Bende kullanıcının uzun yıllar bu sistemi kullanacağı için beklentilerini karşılayacak tüm oyunları ve GTA6 gibi gelecek oyunları orta/yüksek grafikte oynayabileceği bir sistem dizmeye çalıştım. Bütçede zorlanma yaşanırsa revize edebileceğimizi belirttim.

25klik bir bütçeyi 50kya cikartmak arttirmak değil de direkt katlamak oluyor. Muhtemelen konu sahibinin arttirabilirimden kasti 30k bilemedim 35k bandina cikmakti. Günümüzde 30k bandinda toplanan bir PC'de orta-yuksek ayarda uzun bir süre güncel oyunlari rahatlıkla açacaktır. "yetersizse" arttirabilecegini soylemisken gereksiz yere bütçe zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Ileri vakitde yetersiz gelirsede birkac sene sonra ekran kartı değişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı