Oyun için Windows 8.1 mi Linux mu?

baran_glados

Hectopat
Yer
İstanbul
RAM
3 GB RAM
SSD veya HDD modeli
Generic USB SD Reader (HDD)
Ekran kartı
intel(r) g33/g31 express chipset family yonga 3100
Anakart
g31m-es2l (gıgbyte)
İşlemci
intel(r) pentium(r) dual cpu e2160 @ 1.8ghz
Merhaba arkadaşlar benim bir tane Windows 8.1 işletim sistemi var fakat Linux özellikleri daha düşük olduğu için ve arayüzü çok iyi olduğu için Linux'a geçmek istiyorum fakat bir yandan sorun var. Ben oyun oynayan birisiyim Half-Life, Portal, Call of Duty vb. Linux da bu oyunlar destekler mi veya hangi Linux işletim sistemi oyun destekler? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri;

RAM: 3 GB RAM.

HDD modeli: Generic USB SD reader (HDD)
Ekran kartı: Intel(r) G33/G31 Express chipset family yonga 3100.
Anakart: G31M-ES2l (Gigabyte)
İşlemci: Intel(r) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.8GHz
İşletim sistemi: Windows 8.1

Linux kullanarak oyunda tam verim alacağınızı zannetmiyorum. Ama bildiğim kadarıyla oyun için 8.1 kullanmak daha mantıklı ya da bu forumdaki modlu Windows'lara bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar benim bir tane Windows 8.1 işletim sistemi var fakat Linux özellikleri daha düşük olduğu için ve arayüzü çok iyi olduğu için Linux'a geçmek istiyorum fakat bir yandan sorun var. Ben oyun oynayan birisiyim Half-Life, portal, Call of Duty vb. Linux da bu oyunlar destekler mi veya hangi Linux işletim sistemi oyun destekler? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri;

Windows.

Merhaba arkadaşlar benim bir tane Windows 8.1 işletim sistemi var fakat Linux özellikleri daha düşük olduğu için ve arayüzü çok iyi olduğu için Linux'a geçmek istiyorum fakat bir yandan sorun var. Ben oyun oynayan birisiyim Half-Life, Portal, Call of Duty vb. Linux da bu oyunlar destekler mi veya hangi Linux işletim sistemi oyun destekler? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri;

Bende Windows 8.1 kullanıyorum. Benim bilgisayarımda 6Gb ram var Ama işlemcim Intel pentium işlemcim bu kadar kötü olmasına rağmen çoğul oyunu açıyor

Oynayacağınız oyunun Linux desteğine ve driverlarınıza göre durum değişir. Ben şahsen Minecraft'ta Linux'tayken Windows 10'a göre daha fazla fps alıyordum. Linux'ta 250 fps ve üstüyken Windows 10'da bu olay 100-200 arasında değişiyordu. Eğer oynayacağınız oyunların tamamı native olarak destekleniyorsa denemenizi öneririm.

Bildiğim kadarıyla; Intel ile Windows'ta daha çok FPS alırsın. Linux oyun için pek önerilmez. Dilersen Linux ile Windows'u beraber kullan, sabit diskte 2 tane işletim sistemi.

Merhaba arkadaşlar benim bir tane Windows 8.1 işletim sistemi var fakat Linux özellikleri daha düşük olduğu için ve arayüzü çok iyi olduğu için Linux'a geçmek istiyorum fakat bir yandan sorun var. Ben oyun oynayan birisiyim Half-Life, portal, Call of Duty vb. Linux da bu oyunlar destekler mi veya hangi Linux işletim sistemi oyun destekler? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri;

Bence oyun için Windows iş için Mac programlama için Linux.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı