Oyun için Windows hariç işletim sistemi önerisi

katyysf74

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Canım sıkıldı ve Windows'un görüntüsünden sıkıldım. Linux'a takıldı gözüm, ben çok oyun oynayan birisiyim ama Windows kullanmak istemiyorum. Yani kafam karıştı istemsiz bir şekilde değiştirmek istiyorum şu işletim sistemini. Oyun için Windows hariç önerebileceğiniz bir işletim sistemi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Canım sıkıldı ve Windows'un görüntüsünden sıkıldım. Linux'a takıldı gözüm, ben çok oyun oynayan birisiyim ama Windows kullanmak istemiyorum. Yani kafam karıştı istemsiz bir şekilde değiştirmek istiyorum şu işletim sistemini. Oyun için Windows hariç önerebileceğiniz bir işletim sistemi var mıdır?
Hangi oyunları oynuyorsunuz?

Kurulum videolarını YouTube üzerinden bulabilirsiniz.

SteamOS Holoiso, Steam Deck üzerinden portlanmış bir dağıtımdır. Gamescope arayüzü, ayrıca Steam Deck repoları yer alır. Arch Linux tabanlıdır ve ayrı olarak KDE Plasma masaüstü ortamı barındırır. Dilediğinizce kişiselleştirebilirsiniz.

Valorant, CS:GO, The Forest vb. çoğunlukla Steam üzeri oyunları oynuyorum.
CS:GO ve The Forest oynarsınız fakat Valorant malesef. Dual Boot kullanabilirsiniz Valorant için.

Kurulum videolarını YouTube üzerinden bulabilirsiniz.

SteamOS holoiso, Steam Deck üzerinden portlanmış bir dağıtımdır. Gamescope arayüzü, ayrıca Steam Deck repoları yer alır. Arch Linux tabanlıdır ve ayrı olarak KDE Plasma masaüstü ortamı barındırır. Dilediğinizce kişiselleştirebilirsiniz.

Yani Arch Linux'ta kullanabilir miyim? Linux, Steam üzerindeki her oyuna sahip mi?

CS:GO ve The Forest oynarsınız fakat Valorant maalesef. Dual boot kullanabilirsiniz Valorant için.

Yine TPM 2.0 gibi şeyler mi istiyor yoksa?

Yanlış bilgi
Hayır, onla alakası yok. Valorant'ta Easy-Anticheat var ve hala çekirdekle çalışmasını sağlayamadılar. Üzerinde çalıştıklarını söylüyorlar.

Yani Arch Linux'ta kullanabilir miyim? Linux, Steam üzerindeki her oyuna sahip mi?

Yine TPM 2.0 gibi şeyler mi istiyor yoksa?

Steam üzerinde bulunan Proton ile birçok oyun oynanıyor fakat bütün oyunların oynandığı söylenemez. CS:GO zaten Native destekli. The Forest bilmiyorum. Valorant zaten oynanmıyor şu an için. Yakın gelecekte de oynanacağını zannetmiyorum Vanguard yüzünden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı