Oyun indirirken 60 derece CPU sıcaklığı normal mi?

MrGorgias

Hectopat
ASUS ROG STRIX G15 G513IH-HN002 laptop aldım ve aynı gün Epic Games üzerinden GTA 5 indirmeye başladım. Laptop yaklaşık 9 saattir çalışıyor. Arada Discord, Spotify ve Netflix falan da açtım. Laptop düz bir masada ve bu süre boyunca hiç kaldırılması veya yeri değişmedi. Şu an CPU fanı 1800 RPM'de çalışıyor ve sıcaklığı 60-65 derece arasında. Sizce bu model için bu sıcaklık normal mi? Normal değilse ne yapmam gerekiyor?

Not: Daha oyunda test etmedim.

Laptop linki

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi gibi sonuçta 9 saat aralıksız çalışıp üzerinde işlem yapılmış ama bende de böyle bir şey olmuştu sonradan daha fazla ısınmaya başladı ve servise yolladım ve sonuç:
Fan bozuk.

CPUID HWMonitör programı ile işlemci saat hızına bakın, bende de Legion 5 var. İnternette vb. dolaşırken turbo boost devreye giriyor, 4.2 ghzye yükseliyordu. Haliyle 50-65 dereceler arası ani sıcaklık sıçramaları oluyordu. Turboboostu devre dışı bıraktım şuan pc bütün gün açık internette gezinirken 40-55 derece arası. İnternette nasıl yapacağınızı anlatan videolar bulabilirsiniz. O videodakileri bir kere uyguladığınız zaman açması kapaması çok kolay oluyor. Oyuna girerken yine pil ayarlarından turboboostu kolayca açabilirsiniz.

Hocam 9 saat boyunca masada altı kapalı şekilde duruyorsa gayet normal. Altını boş bırakın ki soğutma sisteminde yeterli hava akışı sağlansın.

Kaç saat açık kaldığının bir önemi yok arkadaşlar. PC'nin soğutması iyiyse, altı hava alıyorsa ulaşacağı max sıcaklığa ulaşır orada bekler. Max 3-5 derece fark oynar. Bütün gün açık bilgisayarım yaptığım işlemler aynı, bilgisayarı ilk açtığımdaki sıcaklık değerleri neyse 10-12 saat sonra da aynı sıcaklık değerlerini alıyorum.

Hocam boşta 3.2ghz gösteriyor. Şuan GTA5 oynuyorum işlemci kullanımı yüzde 25-30 gösteriyor. İşlemci 70-80 derece arasında, CPU fanı 3200RPM ve 4.2ghz de çalışıyor. Fakat ekran kartı kullanımı yüzde 50-60 ve sıcaklığı sabit 59-60 derece. İşlemci kullanımı az olmasına rağmen 70 dereceden fazla sıcaklığı var. Birde ekran kartı kullanımı için 50-60 az değil mi?

Kullanım oranları ve sıcaklıkları normal mi?
İyi gibi sonuçta 9 saat aralıksız çalışıp üzerinde işlem yapılmış ama bende de böyle bir şey olmuştu sonradan daha fazla ısınmaya başladı ve servise yolladım ve sonuç:
Fan bozuk.
Hocam üstteki mesajda değerleri söyledim. İşlemci gereğinden fazla ısınmıyor mu?

Normal dediklerinize göre.

Oyundayken normal gözüküyor ama masaüstünde 3.2ghz için baya fazla gibi sıcaklıklar, arka planda başka cpu kullanan bir şey var mı?

Oyundayken normal gözüküyor ama masaüstünde 3.2ghz için baya fazla gibi sıcaklıklar, arka planda başka cpu kullanan bir şey var mı?
Arka planda CPU kullanan başka uygulama yok. Fakat oyunlarda ekran kartı ve dahili (işlemci) ekran kartı eşit kullanılıyor. GTA5'de ikisi de yüzde 65 kullanılıyor ama ben sadece harici ekran kartının kullanılmasını istiyorum. İşlemci ekran kartını nasıl kapatabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ilginç. FPS sabitlemiş olabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…