PC den anlayan
Hectopat
Daha fazla
Only up'dan bahsediyorsunuz sanırım. Uğraşmak istersem 1 ayımı almaz. Ama öyle gereksiz bir oyun yapmam. Gereksiz ilgi gördü.Bu alana dair az çok bir şeyler biliyorum. Animasyon, 2D, 3D, level design, Unity, falan uğraşmışlığım var. Asıl sorum şu, Steam'de illa görmüşsünüzdür bazı oyunlar çok masraf, ekip istemeden hatta sadece 1 kişinin yaptığı bazı oyunlar binlerce milyonda satıyor mesela örnek bir tane tırmanma oyunu var. En üst zirveye kadar çıkmaya çalışıyorsun, eğer düşersen baştan başlaman gerekiyor adını unuttum hatta yayıncılar oynayıp sinir krizi geçiriyordu.
Bu tarz basit ama içine çeken, oynadıkça oynattıran, tek kişinin yapabileceği oyun yapıp para kazanmak çok mu zor yoksa biraz kafayı zorlayıp bir fikir mi bulmaya bakıyor bütün her şey?
Oyun yapmak istiyorsanız zaten aklımıza ilk gelen şey İngilizce ve Matematiğin iyi olması. Bunlar iyi olursa çok zor olmaz fakat ilk defa yapıyorsanız bu sizi pes ettirebilir fakat siz pes etmeyin. Videolar izleyerek öğrenebilirsiniz.Bu alana dair az çok bir şeyler biliyorum. Animasyon, 2D, 3D, level design, Unity, falan uğraşmışlığım var. Asıl sorum şu, Steam'de illa görmüşsünüzdür bazı oyunlar çok masraf, ekip istemeden hatta sadece 1 kişinin yaptığı bazı oyunlar binlerce milyonda satıyor mesela örnek bir tane tırmanma oyunu var. En üst zirveye kadar çıkmaya çalışıyorsun, eğer düşersen baştan başlaman gerekiyor adını unuttum hatta yayıncılar oynayıp sinir krizi geçiriyordu.
Bu tarz basit ama içine çeken, oynadıkça oynattıran, tek kişinin yapabileceği oyun yapıp para kazanmak çok mu zor yoksa biraz kafayı zorlayıp bir fikir mi bulmaya bakıyor bütün her şey?
Yanlış algı. A2 seviye İngilizce + 4 işlem bilmesi bile bir oyun yapmak için yeterli. Kimse profesyonel fizik yaptırmıyor. Motorun kendi ayarları fazlasıyla yeterli.Oyun yapmak istiyorsanız zaten aklımıza ilk gelen şey İngilizce ve Matematiğin iyi olması.
Zaten ben yüksek matematik ve yüksek ingilizce öğren demiyorum hocam anlayın biraz. Zaten %70'i İngilizce geçer diğer %30 Matematik. Ama bu yapacağı işe göre değişebilir.Yanlış algı. A2 seviye İngilizce + 4 işlem bilmesi bile bir oyun yapmak için yeterli. Kimse profesyonel fizik yaptırmıyor. Motorun kendi ayarları fazlasıyla yeterli.
Ben seni gayet net anladım. Matematik ve İngilizce bilgisi oyun genelinde %10'u bile kapsamaz diyorum. Yanlış algıdasın.Zaten ben yüksek matematik ve yüksek ingilizce öğren demiyorum hocam anlayın biraz. Zaten %70'i İngilizce geçer diğer %30 Matematik. Ama bu yapacağı işe göre değişebilir.
Tamam hocam ben yanlış algıdayım. Siz konuya çok hakimsiniz iyi sosyaller.Ben seni gayet net anladım. Matematik ve İngilizce bilgisi oyun genelinde %10'u bile kapsamaz diyorum. Yanlış algıdasın.
Oyun yapmak istiyorsanız zaten aklımıza ilk gelen şey İngilizce ve matematiğin iyi olması. Bunlar iyi olursa çok zor olmaz fakat ilk defa yapıyorsanız bu sizi pes ettirebilir fakat siz pes etmeyin. Videolar izleyerek öğrenebilirsiniz.
Yapay zekadan da ne tür oyun yapacağınızı anlatabilirsiniz o size yardım eder fakat onun attığı kodlar herhangi bir işe yaramıyor. Ama siz only up oyunundan bahsediyorsunuz sanırım, uğraşılmaz.
Hazır okuyorken ünvanınız elden gitmesini istemezsiniz. Aynı anda yapabilirsiniz. Unrael Engine 5 + Blueprint ile rahatlıkla oyun geliştirebilirsiniz. İngilizce bilmeniz sizin için işe yarar. Mühendislikten gördüğünüz kavramlar + İngilizce = Blueprint.Evet o oyun, halihazırda bil. Müh. 3'e geçtim, İngilizce okuyorum, 2 senem kaldı, bıraksam mı diyorum sektör darlığından, ama oyun yapmak çok cazip geliyor ondan sordum. Amacım only up yapmak değil, sadece bu oyun gibi güzel bir fikirle bir şey yapılsa ve uygun fiyattan satılsa yani sürümden kazanma gibi nasıl olabilir, mesela Terraria var ucuza milyonlarca satıldı, sürümden kazanıldı, 2D oyun, ama güzel bir fikir,