Oyun nasıl yapılır?

Yer
Bilecik
Daha fazla  
Boş zamanlarımı değerlendirmeye karar verdim ve aklıma oyun yapmak geldi ama hiç kod bilgim vs. yok. O yüzden bana önerebileceğiniz oyun motorları var mı? (Türkçe olsa daha iyi olur)

Game Maker PRO 8. Şuan ücretsiz erişebiliyorsun. Çünkü eski ve Windows tabanlı 2 Boyutlu oyunlar yapabiliyorsun.

Yalnız kendi sitelerinde yok bu sürüm. İnternetten bulup indir.

Kısa süreliğine Steam'da ücretsiz olan Gameguru veya Epic Games'in Unreal Engine, Unity gibi motorları ile yapabilirsiniz.
Öncelikle C++ veya C# bilmeniz kesinlikle önemli. Kod bilginiz yoksa da Python'dan başlamanızı öneririm. Python ile ana mantığı anladıktan sonra çok kolay şekilde C++ C# öğrenebilirsiniz. Onun dışında oyun motorları genellikle İngilizce olur İngilizce öğrenmeniz şart. Kod içinde aynı şekilde İngilizce öğrenmeniz şart.
Son olarak çok büyük oyunlar yapmayı beklemeyin ve sabrederek yapmanız şart. Oyun ekipleri çok uzun süreler boyu çalışır ve sadece buna odaklanır bu halde çok detaysız bir oyunu yapmak bile aylar alabiliyor. Boş zamanınızda yapabileceğiniz bir şey değil diye düşünüyorum.
Python ile de oyun yapabilirsiniz YT üzerinde de dersleri var ancak Unreal Engine, Unity gibi oyun geliştirme programlarından çok daha alt düzeyde olacaktır.
Gameguru hakkında da pek bilgim yok. Gameguru ile yapılan fazla oyun da yok zaten.
Not: Burada konu seçme, araştırma, kütüphaneleri bulma gibi gibi şeyleri yazmadım zaten onlar çok temel şeyler.

Udemy üzerinden ders atın alabilirsin ben öyle yaptım ve gayet ucuza indirimde almıştım ama eğer 300 TL verebilirsen onları al derim UE4 ve Unity üzerine dersler var.

Önce kodlama öğrenmelisin. Devletin BTK Akademi diye bir sitesi var(bedava). O sitede bütün kodlama dersleri var. İlk başta biraz bilgi edin sonra başla.
Udemy gibi yerlere para ödemene de gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…