Oyun oynamak için disk okuma hızı ne kadar olmalı?

GuiltySlayer

Hectopat
Başlıktada yazdığım gibi yüksek grafikli oyun oynamak için (Battlefield V, Anthem vb.) bir HDD'in minimum okuma/yazma hızı ne kadar olması lazım. Benim HDD kutusu ile kullandığım sürücünün okuma yazma hızları böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sata 2 masaüstüm vardı ssd aldığımda 200 küsür okuma hızı ve yazma hızı değerleri veriyodu 300 ü geçmiyordu oyunundan tut her programı hızlı açıyodu o değerlere rağmen beni memnun etti yani minimum 200 den aşağısı olmasın derim önerimse 350-500 çok ideal hızlar.

HDD veya SSD yazma okuma hızları düşük olur ise, oyuna bağlanma sürelerin harita yüklenme ekranları aşırı derecede bekletebilir.
HDD de aşırı dolduğu için bir yerden sonra sorun yapabilir. Sizin HDD'niz ise çok düşük bir performans sergilemiş 64 kişilik haritalarda ekran kartınıza ve işlemci ye yetişemeyip droplara neden olur.
Okuma/yazma hızı en az 200 olmalı daha altı sorun yaşatabilir HDD doldukça.

Bendeki fazla HDD'i kutu alarak kullanıyorum o attığım da kutulu HDD'in performansı. Hocam tek oynanan oyunlarda kasma ihtimali sizce var mıdır?

Oyunu "oynamak" için 20-25MB/sn fazlasıyla yeterlidir. Unreal Engine 4 gibi, oyun içi yükleme yapan bir motorla yapılan oyunlar bile en fazla 4K'da 24 MB/sn mertebesinde grafik yüklemesi yapıyor.

Hadi bu esnada arka planda Windows'un başka işleri de var diyelim. Diskin üzerindeki okuyucu 2 işe birden koşacağı için, 2 ile çarpalım; saniyede 50 MB okuyan her disk, rahat rahat oyun oynatır. Yeter ki RAM yetsin, yeter ki o disk "bölünmemiş" (burası çok önemli) olsun.

BUgün bilgisayarınıza SATA2 (en yaygın) ile bağlanmış olan en basit dahili hard disk teoride 128MB/sn, gerçekte ise 90-100 MB/sn okuma; 70-80MB/sn yazma performansı verecektir. Bu, bütün oyunlar için yeterlidir.

"SSD'ler neden hayatımızda o zaman" diyeceksiniz. Oyunun, Windows'un, uygulamaların vs yükleme sürelerini düşük tutmak ve disk bölünmesi denilen illetle uğraşmamak için. Bir de 40 yıldır değişmeyen disk piyasası yeni bir şeyler verebilsin ve piyasa canlansın diye..

Yeterlidir yalnız PUBG gibi oyunlarda sıkıntı çekebilirsin. Sistemine bağlı bilgisayarı ilk açıp ilk oyununda geç bağlanma (uçakta başlama) gibi sorunlar ya da zeminler falan geç yüklenir.

Yeterlidir yalnız PUBG gibi oyunlarda sıkıntı çekebilirsin. Sistemine bağlı bilgisayarı ilk açıp ilk oyununda geç bağlanma (uçakta başlama) gibi sorunlar ya da zeminler falan geç yüklenir.

Ben 1 tane SSD takacağım laptopta 1tane SSD var 128 GB 120GB daha takacağım ve takcak olduğumun hızı 500 MB falan o PUBG gibi oyunlarda faydası olur mu önceköncekiyle beraber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…