Arkadaşlar Windows canımı sıkmaya başladı. Sebebi ise film izleyemiyorum otomatikman durduruyor filmi. Antivirüsler bulamıyor virüsü. Film izlerken donuyor yarıya gelince ya da durduruyor. Bana Linux işletim sistemi önerir misiniz? Hem oyun oynayacağım hem film izleyeceğim bir sistem önerir misiniz? Pardus nasıl iyi mi? Pardus 2008 CD'si vardı bizde ama kaybettim. Hangi sistem hafif kasmaz? Linux Mint demeyin oyun oynayamıyorum kasıyor. Sadece Stardew Valley oynayabiliyorum.
Intel Celeron N2840 2.16 GHz çift çekirdek.
2 GB RAM.
Intel HD Graphics 1 GB.
HDD hard disk.
Linux işletim sistemi oyun konusunda Windows'a göre çok olumsuz yönde. Ancak imkansız değil. Protondb kullanarak çoğu oyunu oynatabilenler var ama tabii ki her oyunu desteklemiyor. Linux altyapısını kullandığı için fark etmeksizin Mint veya başka birini kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Daha bilgili, deneyimli arkadaşlar detay verirse iyi olur ama.
Linux işletim sistemi oyun konusunda Windows'a göre çok olumsuz yönde. Ancak imkansız değil. Protondb kullanarak çoğu oyunu oynatabilenler var ama tabii ki her oyunu desteklemiyor. Linux altyapısını kullandığı için fark etmeksizin Mint veya başka birini kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Daha bilgili, deneyimli arkadaşlar detay verirse iyi olur ama.
Olumsuz yönde derken linux tabanlı oyunlar var. Lutris yükleyip dvd üzerinden oyun yükleyebiliyorsun. Oynayabiliyorsun. Sadece sistem önerisi istedim. Tabi çoğu oyunu desteklemiyor linux. Stardew valley linux sürümü var mesela. Linux minti sevmedim ses açma kapama sorunu var. Pardus 2008'i nereden indirebilirim?
Eski bilgisayarlar için en hafif 15 Linux dağıtımına sizlerle beraber göz atıyoruz. Günümüzdeki işletim sistemleri bilindiği üzere artık eski zamanlardaki