Oyun Oynamak vs Oyun Yapmak

zwon

Decapat
Daha fazla  
Günaydın, öncelikle ben 6. sınıfa gidiyorum ve oyunlardan şimdiden bile sıkılmaya başladım. Muhtemelen bilgisayarım sadece LoL ve Minecraft kaldırdığı içindir, bilemiyorum.

Oyunlardan zevk alamadığım için oyunlarda olmasını istediğim şeylerle kendi oyunumu yapmaya karar verdim (Unity kullanıyorum). Öğrenmeye başladım fakat arkadaşlarım buna engel oluyor, boş işlerle uğraşıyorsun, gel oyna diyorlar ama ben zevk almıyorum oyunlardan. Bu yüzden 2 arkadaşım bana küstü. Sizce oynamalı mıyım yoksa kendi oyunumu mu yapmalıyım?

Arkadaşların için oynayacaksan ve sıkılıyorsan oynama, arkadaşların küsmesin diye canının sıkıldığı ya da zevk almadığın şeyi yapmak zorunda değilsin. Oyun zevk almak, vakit geçirmek ve can sıkıntısını geçirmek için oynanır genelde. Siz sıkılıyorsanız ve oyun yapmak istiyorsanız oyun yapmanız daha doğru olur.

Oyun oynamalısın. Öncelikle bilgisayarın oyun yapmaya elverişli değil. Ayrıca bütçen yok.

LoL ve Minecraft kaldıran bilgisayarla Minecraft bile yapamazsınız, haberiniz olsun.
@abdulo75 kızmayın hocam pardon

Hocam onlarla da oynayın ama boş zamanlarınızda oyun geliştirmeye devam edin. İstedikleri kadar küssünler bence. Onları takmazsanız sıkıntı olmaz. Bu arada bu işler boş değil!

Oyun oynamadan oyun yapman saçma olur ilham ve temeller için başka oyunlardan örnek alman gerekir yapmak istediğin türde oyunları denemen iyi olur onlardan iyi şeyler kaparsın
Ve arkadaşların oyuna gelmiyon diye küseceklerse yani arkadaş olmak ne kadar mantıklı olur onlarla
Umarım yapmak istediğiniz oyun düşük kademelidir CoD veya GTA gibi oyunlar yapmaya kalkmayın sakın.

İfadeler: 900
Bence oyun geliştirmek çok daha zevkli. Tabii büyük çaplı işleri, tek başına yapmaktan bahsediyorum; komple bir oyun yapmayı sevmiyorum. Yani istediğim şeyi istediğim şekilde yapıyorum çünkü para kazanma amacım yok, ekip de olmadığı için hesap soran da yok, kafam rahat. Para kazanma amacı olunca zevk azalıyor çünkü istediğini değil para kazandıracak şeyi yapıyorsun.

7 yıldır oyun oynuyorum neredeyse her tür oyunu oynadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…