Oyun oynamaya zamanın yetmemesi

61340

Kilopat
Merhaba tekrardan, ben bundan 2-3 sene öncesine kadar iş hayatına atılmadan önce günün 15 saatini bilgisayarda geçirebilen biriydim. Rahatlıkla her istediğimi yapabiliyordum fakat son 3 senedir sabah 8'de kalk akşam 8'de eve gel muhabbeti beni mahvetti. Bir ton oyun var elimin altında, yeni çıkan ve hatta alıp oynayamadan elimin altında eskiyen bir ton oyun var.

En son bitirebildiğim oyun God of War oldu onu da şansa koronayken evde bitirebildim vakit bulup. Onun dışında en son ne zaman oyun bitirdim hatırlamıyorum, uzun soluklu oyun oynayamayacağımı bilmek beni üzüyor ve oyunu açmaya kıyamıyorum. Mesela Dying Light 2 var yeni aldım. Geçen pazar akşamı oynayabildim 4-5 saat, Lost Ark var, Elden Ring var, bunlara asla zaman ayıramayacağımı bilmek beni üzüyor.
Akşam boş vaktimde kız arkadaşıma mı zaman ayırayım, aileme mi ayırayım yoksa oyun mu oynayayım derken zaten gün bitiyor. 2-3 saat PC'ye oturuyorum onda da yayın izliyorum. Bunu yapmak için bile geç saatte uyumam gerekiyor ertesi gün mahvoluyor bu sefer.

Dün yine aynı şeyi yaşadım. Bütün gün iş yerinde Dying Light 2 oynama aşkıyla yanıp tutuştum, akşam kız arkadaşım aradı onunla buluştum geldim zaten saat 10. Oturdum yayın izledim 2 saat için oyuna girmeye değmez diye düşünüyorum sürekli.

Bu saçmalığın önüne nasıl geçeceğim artık yoruldum. Bu zaman kavramı bazen çok hızlı bazen çok yavaş ve bazen yetmiyor bana. Eminim benim gibi bu dertten muzdarip insanlar vardır. Siz nasıl önüne geçtiniz bunun? Pazardan pazara ya da cumartesiden cumartesiye yaşamak ömrümü tüketti.

Aynı şeyi yaşadım günde 10-15 saat sürekli oyun oynuyordum şuan akşam 7de eve gidiyorum bazen hiç oyun oynayasım bile gelmiyor. Hafta sonlarım bile dolu genelde kız arkadaşımda oluyorum. İşe başladığımdan beri hikaye oyunu oynayasım gelmiyor. Online oyun oynuyorum 3-4 saat sonra kapatıyorum.

Aynı şekilde ben de bu durumu yaşıyorum. Zamanım olunca da canım istemiyor. Zamanında bilgisayarım olsun diye yırtınırken şimdi yüzüne bakmaz oldum. Ben bu can istememe olayını genel bir depresyona bağlıyorum. Ülkece bir isteksizlik ve boşvermişlik var.

Günde sabah 8 akşam 8 olması gerekenden uzun değil mi?Babam daha önce değiştirdiği bütün işlerde sabah 7,30-8 akşam 17,30 18 çalışıyordu hala da öyle

Hocam mesainizin olmadığı zamanlar oynayabilirsiniz. Gerçekten iş okul hayatı insanın kendine zaman ayırmasını engelliyor. Bende üniversitem açılana kadar cafe'de garson olarak işe girdim. Saat 9'a kadar işyerindeyim eve gelmem 9:30. Mobile oyunlara sardım.

Günde sabah 8 akşam 8 olması gerekenden uzun değil mi?Babam daha önce değiştirdiği bütün işlerde sabah 7,30-8 akşam 17,30 18 çalışıyordu hala da öyle
Mesai 9 15 de başlıyor 6 30 da bitiyor eve gelmem bunun yolu bilmemnesini kattım.
Tam olarak bu işte.

İşyerinize yakın bir yere taşının mesai saatleri gayet iyi bence sanırım kendi ayakları üzerinde duracak yaştasınız ayrıca 1,30 saat yol aşırı uzun.
Kendi evim hocam, tek başıma yaşıyorum aslında yol en baba 45 dakika sürüyor ama eve girmesi temizlenmesi duşu bilmemneyi derken yine gün bitiyor. 5 De çıksak o kadar güzel olurdu ki ama nerde işte 1 saat için ömrünü yerler.

Hocam şanslısınız kendi eviniz yapılacak pek birşey yok akşam TV izlerken laptopta CS veya Pes keyfi sanrım ilacınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…