Oyun Oynarken %100 Disk ve Bellek Kullanımı

Mr.Peanutbetter

Decapat
Bilgisayarım, oyun oynamak dışında sorunsuz bir şekilde çalışırken herhangi bir oyuna girince bir süre oynadıktan sonra oyun bir anda donuyor ve otomatik kapanıyor ya da sistem acayip yavaşlıyor ve ben zar zor görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Oyun açıkken aygıt yöneticisinden oyun açıkken resimdeki değerleri aldım.

Ekran kartı: MSI Gt 1030
İşlemci: İntel Core i7 2600 3.40GHz
Anakart: ASUS P8H61/USB3 REV B3
RAM: 4 GB DDR3

Not: Bu arada BIOS uzun zamandır güncellemedim. 2011 en son ki hali.

IMG-20180801-WA0001.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
100 disk kullanımının tek sebebi SSD olmaması. 120 GB bir SSD edinip Windows'u SSD'ye kurarsanız sıkıntınız kalmayacaktır.

Ayrıca en kısa zamanda RAM'i 8 GB'a yükseltmenizi tavsiye ederim.

BIOS güncellemenizi de yapın. Driver güncellemelerinizi aksatmayın. Fakat bunlar ufak şeyler. Şu anki haline çok etki etmez.

İyi forumlar.

Dediğinize katılıyorum. SSD şart oldu galiba. Driver güncellemelerini takip ediyorum fakat sistem çok eski olduğu için bilgisayarı yenilemek amacıyla GT 1030 ekran kartını almıştım. Teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak. SSD ve Harddisk hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Şuan da bende HardDisk mevcut 1 TB ' a yakın. Ben bunu kullanıyorum.Ben dediğiniz gibi 120 gb bir SSD alıp takıp temiz kurulum yaparak windows'u SSD'ye kurduktan sonra harddisk imi kullanmaya devam edebilirim demi yani çıkartmama gerek yok ?

Son düzenleme:
Sistem bileşenleri artık eskisine oranla o kadar hızlandı ki, HDD'ler artık yetişemiyor. Az depolamaya sahip olsa da oyunlarda ve günlük kullanımda SSD tercih etmek en mantıklısıdır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı