Çözüldü Oyun oynarken 6800 XT sistemde no signal + ses takılması oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sailoryuco

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSkill Gskıll Flare x 16GB (8x2GB) Ddr4 3200MHZ CL16
SSD veya HDD modeli
256GB M2
Ekran kartı
6800 XT
Anakart
B450MK
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba ekran kartımı degistim. Güvenli modda DDU ile 6800 XT XFX karta yazılımı kurdum, sonra RAM'leri 3200 yerine standart 2333 MHz'ye cektim ve bu sadece Age of Empires 4 oynarken ilk 15 sn de oyundan atma ya da restart gereksinimini kaldırdı.

Ama Cyberpunk 2077 de 140-150 FPS oynuyorum bir süre sonra sinyal yok uyarısı veriyor PC. AMD o klasik uyarıyı da vermiyor bu arada,
Demin Battlefield 2042 15 dk test ettim hiç sorun yoktu. Tanktan bir indim oyun kastı 5-10 sn sonra oyundan attı.
Cyberpunk'da ayarları düşürdüm ekran kartı 190 200 watt cekmeye kadar düştü, Age of Empires 4 de 250 watt çekiyor yine de sorun yaratmıyor.
RAM'ler G.Skill G.Skill flare X 16 GB (8x2GB) DDR4 3200MHz CL16.
İşlemci Ryzen 5 3600, kule tipi sogutucu ile Max 55 derecelerde gözüküyor Ryzen Master ile kontrol ettim.
Ekran kartı ise Max 75 derece falan.
PSU'yu da PC'ci değişmisti ama yan kapagı açtım etiket falan yok kasanın Corsair RGB Delta orj PSU vardı ama yetmez diye değiş dedim. Elinde Rampage 1650 watt vardı. PC'cide ne taktıgını hatırlamıyor, elektrik yetmiyor diye mi düşündüm ama neden 10-15dk sorun yaratmıyor sonra yapıyor bunu?

ASUS B450M K BIOS son sürüme güncelledim bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu anda indiriyorum deneyeceğim teşekkürler.
Ama benim anlamadıgım AMD sürüm son güncel iken sadece RAM frekansı ile oynayıp + sam kapatmak sorunumu çözmesi biraz tuhaf Age of Empires 4 için konusuyorum.

Eski sürüme güncelledim yine no signal hatası devam ediyor.

RAM kaynaklı olabilir mi acaba sorunum? PC RAM testine soktum sorun gözükmedi.

2 saatten fazla RAM testi yaptım, uykudan uyanıp deli gibi forumlari gezdim...
Evet sorunu çözdum gibi, ufak bir 30 dk oynadım sinyal yok vermedi, güç kablosunu bilgisayarci ayni kablodan 8*2 takmis, yabancı bir yorum da iki ayrı kablo olması gerektiğini öğrendim ve uyguladım, şu anlık sorun yok.

Merhaba okuyan varsa, sorunum devm etti, kart arızalı dedi bilgisayarcı. Zaten arka arkaya hangi kartı verse elimde patladı resmen dolandırıldık her seferinde

6650XT ekran kartımla bir zamanlar bende bu sorunları yaşıyordum. Oyun oynarken bir anda no signal, AMD'nin şu wattman hatasını vs alıyordum. Driverları son sürüm değil de 3 4 sürüm önceki WHQL olanını kurmuştum sorunum kökten düzelmişti. Şu anda da resimde ilettiğim sürümü kullanıyorum. Bu sürümü deneyin.

Şu anda indiriyorum deneyeceğim teşekkürler.
Ama benim anlamadıgım AMD sürüm son güncel iken sadece RAM frekansı ile oynayıp + sam kapatmak sorunumu çözmesi biraz tuhaf Age of Empires 4 için konusuyorum.

Eski sürüme güncelledim yine no signal hatası devam ediyor.

RAM kaynaklı olabilir mi acaba sorunum? PC RAM testine soktum sorun gözükmedi.

2 saatten fazla RAM testi yaptım, uykudan uyanıp deli gibi forumlari gezdim...
Evet sorunu çözdum gibi, ufak bir 30 dk oynadım sinyal yok vermedi, güç kablosunu bilgisayarci ayni kablodan 8*2 takmis, yabancı bir yorum da iki ayrı kablo olması gerektiğini öğrendim ve uyguladım, şu anlık sorun yok.

Merhaba okuyan varsa, sorunum devm etti, kart arızalı dedi bilgisayarcı. Zaten arka arkaya hangi kartı verse elimde patladı resmen dolandırıldık her seferinde

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…