Oyun oynarken anlık görüntünün bozulması/glitchlenmesi

699453

Centipat
Merhaba bugün Doom Eternal oynuyordum normalden farklı herhangi bir durum yokken ekranda yazılar bozuldu. Görüntü pikselleştı ve ekranın sağ üst köşesi büyük oranda beyazlaştı anlık korkuyla alt F4 atıp oyundan çıktım geri girdiğimde herhangi bir sorun yoktu. Sizce bu ekran kartıyla alakalı bir durum olabilir mi? Yoksa sadece oyun içi bir bug mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının ısınması, kablosu, bir ihtimal marka modeline göre bazılarında (ağırlıklı AMD serilerinde olsa da Nvidia'da hiç etkilenmiyor diyemeyiz) zamanla ortaya çıkan üretim hataları sebepli kartın bozulması da olabilir.

Tabi tüm sistem ne, kaç zamandır kullanıyorsun, temizlik ve termal yenilemesi oldu mu, başka oyunlar veya işlerde yaşadın mı, ekran kartına ait sürücüler değiştiyse önceki sürücüleri denedin mi ya da oyunda bir güncelleme oldu da ekran kartı sürücünle ilgili bir dengesizlik mi var... gibi uzun bir süreç var önünde.

Sen tüm kablolamayı kontrol et, monitöre gelen ve anakart/ekrankartı arasındaki sonra sürücülerden başla, sonra ekran kartı marka modeline göre bozulmayı araştır.

Hocam alalı 1 hafta ya oldu ya olmadı HP Victus 15 modelim herhalde oyundan kaynaklı bir sorundur diyeceğim çünkü sıcaklık değerlerim yük altında en fazla 70 75 dereceleri görüyor ekran kartı sürücüsü de dün güncellendi belki onlada alakalı olabilir dediğiniz gibi.

O zaman HP'nin kendi sitesinden ekran kartı sürücüsünü indir. DDU ile şu anki sürücüyü kaldır ama versiyonunu not et, eskiyi kur ve versiyonunu not et, sonra otomatik güncellemeleri kapat ekran kartı için programından veya sistemden. Oyununu dene, sonra versiyonlara göre sana faydalı mı değil mi, belki şimdiki versiyonu kurman gerekmiyordur veya 5 versiyon sonra kuracaksındır.

Son 10 yılın en büyük kullanıcı hataları arasında ilk 3'e girer sürekli sürücü güncellemek - büyük bir problem giderilmediği sürece stabil olanda kalınması doğrudur.

Kolay gelsin, çözülür diye düşünüyorum üsttekini deneyince, yazarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…