Oyun Oynarken Bilgisayar Kapandı

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistem R9 280 + FX8350 + 600W PSU. Havaların çok sıcak olması nedeniyle özellikle Witcher 3 oynarken GPU sıcaklığı 87 dereceleri gördü. Dün CS:GO oynarken bilgisayar kendi kendine kapandı. Yaklaşık 6-7 dakika sonra kendi kendine açıldı. Hemen kapattım. Yaklaşık 15 saattir kapalı. Şimdi açtığımda normal gözüküyor. Sorun nerede olabilir? Teşekkür ederim.

Muhtemelen ısınmadan dolayı olabilir, havalar sıcak ve GPU'ya çok yüklenme olunca kapanmış olabilir. Sorunu soğutma çözümleriyle çözebilirsiniz.

Çok fazla ısındığı için sistem kendini korumak adına enerjiyi kesmiştir. Hatta kapandıktan hemen sonra açmayı denesen bile muhtemelen açılmayacaktır. Biraz zaman geçmesi ve soğuması gerekiyor çünkü. Dizüstü bilgisayarımda da bu sorun vardı. Ya daha güçlü bileşenler alacaksınız ya da soğutma sisteminizi güçlendireceksiniz. Sıvı soğutma baya etkili olur diye düşünüyorum.

Isınmadan dolayı sistem kendini güvenceye almak için kapatmış. Soğutmanızı güçlendirseniz sorun olmayacaktır.

Elimde tablet var Mersin'de yaşıyorum kendi kendine ısınıyor kalanını sen düşün.

Peki, termal macunu yenilesem fanları temizlesem gözle görülür fark olur mu sıcaklık açısından? Yoksa soğutma sistemini güçlendirmem zorunlu mu?

Peki, termal macunu yenilesem fanları temizlesem gözle görülür fark olur mu sıcaklık açısından? Yoksa soğutma sistemini güçlendirmem zorunlu mu?
Termal macunu yenileyebilirsin ama bence gerek yok ama sen yinede bir bakım yap azda olsa fark edecektir.

Evet bugün de oyun oynarken GPU 82 dereceye çıktı ve bilgisayar kapandı. AMD seviyordum ama almaz olaydım. Bundan sonra da kimseye önermem..

merhaba,
Bilgisayar sıcak havalarsa böyle durular gösterebilir.
önerim masaüstü ise içini temizlemen olur
(Dikkat et içini temizlerken fanları döndürmemen gerekiyo.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…