Oyun oynarken bilgisayar kendini kapatıp açıyor

Revengest

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
240gb
Ekran kartı
rx580
İşlemci
i7 4790k
Oyun oynarken oluyor Resident Evil 2 de LoL de TFT'te sıkca yaşadım çok can sıkıcı olmaya başladı.
Herhangi bir bir ısınma söz konusu değil zaten TFT'de bile kapatıyor kendini.
Fakat Valorant FIFA gibi oyunlarda ise hiç yaşamadım.
İşlemci i7 4790K.
16 GB RAM.
Ekran kartı RX580 8 GB.
PSU 700W.

İşlemci sıcaklıklarınızı kontrol ettiniz mi? Eğer yüksek ise doğal olarak sistem kendisini korumaya alabilir.

Oyun oynarken oluyor Resident Evil 2 de LoL de TFT'te sıkca yaşadım çok can sıkıcı olmaya başladı.
Herhangi bir bir ısınma söz konusu değil zaten TFT'de bile kapatıyor kendini.
Fakat Valorant FIFA gibi oyunlarda ise hiç yaşamadım.
İşlemci i7 4790K.
16 GB RAM.
Ekran kartı RX580 8 GB.
PSU 700W.

Hocam ben Skyrim Ultra grafiklerde oynayınca da aynı senin gibi ekran birden kapanıyordu. Grafikleri kıstıktan sonra herhangi bir kapanma olayı meydana gelmedi. Belki sorun ekran kartındadır dene istersen.

Önceden RX 570 8GB kullanırken aynı sorunu yaşıyordum. VALORANT, Minecraft, Fortnite, PUBG, CS:GO ve diğer çoğu oyunda sistem kendini kapatıp tekrar açıyordu. Sorunu hiçbir zaman çözemedim, sebebi ise sanırım ekran kartından.

Hocam ben Skyrim Ultra grafiklerde oynayınca da aynı senin gibi ekran birden kapanıyordu. Grafikleri kıstıktan sonra herhangi bir kapanma olayı meydana gelmedi. Belki sorun ekran kartındadır dene istersen.

Hocam örneğin god of warda kapanma yaşanmadı yüksek ayarlarda fakat LoL gibi düşük bir oyunda kapanma yaşandı ekran kartının yetmediğinden dolayı yaptığını sanmıyorum.

PSU yetersiz veya arızalı olabilir. Özellikle oyun sırasında daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda bu sorun ortaya çıkabilir. 700W'lık bir güç kaynağı genellikle yeterli olmalıdır, ancak arızalı veya düşük kaliteli bir güç kaynağı sorunlara yol açabilir. Mümkünse başka bir güç kaynağıyla deneyin.

PSU yetersiz veya arızalı olabilir. Özellikle oyun sırasında daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda bu sorun ortaya çıkabilir. 700W'lık bir güç kaynağı genellikle yeterli olmalıdır, ancak arızalı veya düşük kaliteli bir güç kaynağı sorunlara yol açabilir. Mümkünse başka bir güç kaynağıyla deneyin.

Aerocool PSU hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı