Oyun oynarken bilgisayar kendini kapatıp açıyor

Revengest

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
240gb
Ekran kartı
rx580
İşlemci
i7 4790k
Oyun oynarken oluyor Resident Evil 2 de LoL de TFT'te sıkca yaşadım çok can sıkıcı olmaya başladı.
Herhangi bir bir ısınma söz konusu değil zaten TFT'de bile kapatıyor kendini.
Fakat Valorant FIFA gibi oyunlarda ise hiç yaşamadım.
İşlemci i7 4790K.
16 GB RAM.
Ekran kartı RX580 8 GB.
PSU 700W.

C'ye oradan Windows klasörüne girip bakacaksınız.

1719245909151.png

Öyle bir klasör mevcut değil.

Dosya oluşmamış demek ki, şimdi bu reset sorununun çok fazla nedeni var direkt nokta atışı yapmak imkansız.

RAM frekansını düşürün, yani XMP açıksa kapatın, işlemciye OC yaptıysanız iptal edin, 2. Aşamada Memtest yapabilirsiniz, farklı bir PSU deneyebilirsiniz, ekran kartı gevşekse oda reset sebebi bunları kontrol edebilirsiniz.

Dosya oluşmamış demek ki, şimdi bu reset sorununun çok fazla nedeni var direkt nokta atışı yapmak imkansız.

RAM frekansını düşürün, yani XMP açıksa kapatın, işlemciye OC yaptıysanız iptal edin, 2. aşamada Memtest yapabilirsiniz, farklı bir PSU deneyebilirsiniz, ekran kartı gevşekse oda reset sebebi bunları kontrol edebilirsiniz.

Hocam RAM'lerden biri 1600 biri 1333 mhzmis ve sistem 1600MHz'de calisiyordu bunu 1333e aldim ondan kaynaklaniyor olabilir mi?
Bir de görselde kapatmam gereken bir ayar var midir bilmiyorum pek.

Dosya Ekleri

• 20240624_193535.jpg
    20240624_193535.jpg
    103,3 KB · Görüntüleme: 28
Hocam RAM'lerden biri 1600 biri 1333 mhzmis ve sistem 1600MHz'de calisiyordu bunu 1333e aldim ondan kaynaklaniyor olabilir mi?
Bir de görselde kapatmam gereken bir ayar var midir bilmiyorum pek.

Kapanacak bir ayar yok, siz RAM'leri 1333MHz'de çalıştırmanız lazım, zaten 1600'de nasıl çalışıyor ilginç.

En düşük olanın hızında çalışmalı.

Kapanacak bir ayar yok, siz RAM'leri 1333MHz'de çalıştırmanız lazım, zaten 1600'de nasıl çalışıyor ilginç.

En düşük olanın hızında çalışmalı.

Vallahi hocam onu bende anlamadım frekansı yetmediğinden normalde açılmaması lazım değil mi?
Belki de ondan resetliyordu kendini biraz da böyle deneyeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı