Oyun oynarken bilgisayar kendini kapatıyor

Cizmelikedi

Hectopat
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
R5 5500
Oyun oynarken bilgisayar kendini kapatıyor. Geri açmak için de fişten çekip geri takmak gerekiyor. Elimden geldiğince araştırdım, çözümleri uygulamaya çalıştım ama olmadı. Belki kullandığım priz sıkıntılı diye düşündüm, akım korumalı priz aldım; yine aynı sorun devam ediyor. Bu sorunun nedenini bilen var mı arkadaşlar aranızda? Ve sadece oyunda bilgisayar kendini kapatıyor, onun dışında hiçbir şekilde kendini kapatmıyor. Bilgisayar açılırken herhangi bir hata gelmiyor ekrana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken bilgisayar kendini kapatıyor. Geri açmak için de fişten çekip geri takmak gerekiyor. Elimden geldiğince araştırdım, çözümleri uygulamaya çalıştım ama olmadı. Belki kullandığım priz sıkıntılı diye düşündüm, akım korumalı priz aldım; yine aynı sorun devam ediyor. Bu sorunun nedenini bilen var mı arkadaşlar aranızda? Ve sadece oyunda bilgisayar kendini kapatıyor, onun dışında hiçbir şekilde kendini kapatmıyor. Bilgisayar açılırken herhangi bir hata gelmiyor ekrana.
Ekran kartı ve işlemci termal macun bakımlarını yaptınız mı ?

Power supply olabilir sıkıntı ?

1. ihtimal PSU sorunlu
2. ihtiaml CPU veya GPU yuksek dereceye cıkıyor oyunu kapatmadığı için PC kapatıyor.

Stres testine sokup bakmak lazım hocam. Ama bu ekran kart ve bu işlemci ile sorun PSU da gozukmekte.

1. ihtimal PSU sorunlu
2. ihtiaml CPU veya GPU yuksek dereceye cıkıyor oyunu kapatmadığı için PC kapatıyor.

Stres testine sokup bakmak lazım hocam. Ama bu ekran kart ve bu işlemci ile sorun PSU da gozukmekte.
Benim de ekran kartı çip arızasıymış oyun oynarken kapatıyordu sonra sıklaşınca problem öyle bir analiz yaptık anlaması kolay olmadı

Oynadığın oyunlar çok yüksek sistem mi istiyor?

Be.

Benim de ekran kartı çip arızasıymış oyun oynarken kapatıyordu sonra sıklaşınca problem öyle bir analiz yaptık anlaması kolay olmadı.

Bende de normalde bazı oyunlarda yapmıyor ancak yogun agır oyunlarda PC kapatıyordu kendini.
Ekran kartından kaldırmadığından ve yuksek wat çektiğinden kapatıyordu.
PSU da değiştirdim ekran kartını da :D

Ekran kartı ve işlemci ter.
Birkaç mavi ekran da yedim o zamanlar küçüktüm anlamamıştım.

Ekran kartı ve işlemci termal macun bakımlarını yaptınız mı?

Ekran kartı ve işlemci termal macun bakımlarını yaptınız mı?

Evet 1 ay önce yaptırmıştım.

1. ihtimal PSU sorunlu.

Evet Jurassic World Evolution oynuyorum genelde GPU 99 oluyor CPU 65'lerde geziyor.

Oynadığın oyunlar çok yüksek sistem mi istiyor?

Hayır hepsi benim sistemimin altında. Ve drop veya FPS sorunu yaşamıyorum.

Arkadaşlar sorun neymiş bilen var mı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı