Oyun Oynarken Bilgisayar Yeniden Başlatılıyor

melopit

Hectopat
Oyun oynarken bilgisayar kendini resetliyor. (Kapanmıyor, yeniden başlatılıyor.)

Aldığım bazı hatalar:

• AESMService: SGX is Disabled at AESM Service startup (AESMService 108)
  • Bu sefer almamışım, ama genelde "kernel power 41" hatasını da alıyorum.

Not: HDTune ile HDD'yi tarattım, bir şey yok. Memtest86 ile de RAM'i taradım, bir şey çıkmadı.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Artık Çıldırmak üzereyim, tam oyunun ortasında gidip duruyor PC.

Sistemim:
  • Anakart: MSI B250M PRO-VD
  • İşlemci: Intel Pentium G4600
  • RAM: Corsair Vengance 2400MHz DDR4 8 GB RAM
  • Ekran kartı: MSI GTX 1050 2 GB
  • Psu : BST-ATX400R

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende vardı PSU değiştirdim sorun çözüldü. Kesinlikle PSU. Bir arkadaşından falan denemelisin bence.

MSI'ın PSU calculator diye bir hizmeti var oradan sistem özelliklerinizi girin ve kaç W gerek ona bakın. Eğer ki 400'un altında bir değer çıkarsa PSU'yu değiştirin. Muhtemelen arızalı zaten çünkü 400W hayli hayli yeter gibi görünüyor ama emin değilim.

Power Boost gibi dandik PSU kullanmayın.
Videolarda da aradım ama bulamadım. Yanlış hatırlamıyorsam sistem toplama rehber videolarınızdan birinde aynı markanın Gold sertifikalı bir ürününü kullanmıştınız. (umarım yanlış hatırlamıyorumdur). O güç kaynağı tecrübelerinizden mi bu sonuca ulaştınız?

Eski bilgisayarımda da 400 w güç kaynağı varmış onu taktım bakalım sorun düzelecek mi
Maalesef gene yeniden başlattı,oyundayken.

Not: fan sesi biraz yüksek gibi

Eski bilgisayarımda da 400 w güç kaynağı varmış onu taktım bakalım sorun düzelecek mi
Maalesef gene yeniden başlattı,oyundayken.
Güncel

Son düzenleme:
Furmak testini yapın. 10 dakika içinde PC yeniden başlamaz ise sorun ekran kartı veya PSU'da olmayabilir. Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını da kontrol edin. Yüksek ısıdan dolayıda sorun yaşıyor olabilirsiniz.

hdtune testi yaparken , birden pc ye mavi ekran tarzı birşey geldi whea uncorrectable error kodlu

disktemi bir sorun var demek oluyor bu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…