Oyun oynarken "Direct3D 11 device has been removed or reset" hatası

ilkerp

Hectopat

Oyun sırasında genelde videoyu küçük pencere olarak açıp oyun oynarken aynı anda izlediğimde oluyor, ve günde birkaç kez oluyor. İlk başta güncellemedim diye oluyor sanmıştım, dün ekran kartını güncelledim ama tekrar aldım hatayı. Oyun sırasında aniden ekran gidiyor, arkadan videoysa ses gelmeye devam ediyor bir süre, canlı yayınsa direk kesiliyor. Ctrl+Win+Shift+B denedim 20 saniye sonra bip sesi geldi, 2-3 dakika geçtikten sonra da ekrana görüntü geldi ve bu hatayı gösterdi. Oyunun o sırada teması neyse ekran o renkte tek renk olarak duruyor, ekran kartı kapanmıyor yani. Yardımcı olursanız sevinirim

Yıllardır defalarca konusu açılmış bir hatanın çözümünü bilen kişi koca forumda yok sanırsam. 2 farklı çözüme denk geldim onlar da kendi hata mesajlarının altında çözüm buldum tarzından yazarak paylaşmışlar bilgiyi. Birisi Dx12 yerine 11 gibi farklı sürümler kullanmak, diğeri ise oyunun ışıklarını kısmak ayarlarından. İşine yarayacak olursa denesin, ben denemedim henüz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…