Oyun oynarken ekran bir anda siyahlaşıp bilgisayar kapandı

ErxQQ

Kilopat
Daha fazla  
Bunun sebebi neden oluyor acaba? Oyun oynadığım sırada ekran bir anda siyahlaşıp bilgisayar kapandı ardından normal bir şekilde tekrar açıldı.

RAM 3600MHz CL18.
İşlemci R5 5600X.
Ekran kartı RTX 2060.

Sistem kendini reslemiş. böyle bir durumda en sık rastlanan 2 seçenek var.
1-Ekran kartında manuel OverClock var mı? varsa eğer stabil çalışmıyor olabilir
2-Kullandığın PSU sistem için yetersiz geliyor olabilir. Kaç W PSU kullanıyorsun ve markası nedir?

Normalde 550 watt gereken sistemde 650 watt kullanıyorum Thermaltake PSU var ekran kartınada herhangi bir overclock vs yapmadım benim de tuhafıma gitti bir anda kapatınca falan.

Şimdi kendim DDU silip tekrardan driver kurdum.

Normalde 550 watt gereken sistemde 650 watt kullanıyorum Thermaltake PSU var ekran kartınada herhangi bir overclock vs yapmadım benim de tuhafıma gitti bir anda kapatınca falan.

Şimdi kendim DDU silip tekrardan driver kurdum.
PSU'da 80+ sertifikası var mı? ayrıca W olarak yetse bile ağrızalanmaya başlamış olabilir

PSU'da 80+ sertifikası var mı? Ayrıca W olarak yetse bile arızalanmaya başlamış olabilir.

80+ sertifikası var ama istanbuldayım elektrik kesilmesinden bayağı kapandı diyebilirim 2 senedir kullanıyorum sistemi bir 40-50 defa elektrik kesildiği için kapanmış olabilir belki PSU zarar vermiş olabilir mi?

80+ sertifikası var ama istanbuldayım elektrik kesilmesinden bayağı kapandı diyebilirim 2 senedir kullanıyorum sistemi bir 40-50 defa elektrik kesildiği için kapanmış olabilir belki PSU zarar vermiş olabilir mi?
Evet. çok fazla elektrik kesintisi PSU'ya zarar verir ondan dolayı arızalanmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…