Sistemimde oyun oynarken, birden ekran donuyor, titriyor, ve o anda oyunda mesela şarkı çalıyo diyelim, şarkı sürekli tekrarlanıp duruyo. Ve resetten başka bişey, kurtarmiyor. Belli bir oyun değil sorun, hepsinde. Hatta internette gezinirken bile oluyor. Sizce neden kaynaklanabilir ?
Ekran kartın ısınıyor olabilir mi? Ya da başka bir parça? Oyuna girmeden önce GPU-Z aç ve "Sensors" kısmına gel. Buradan Log to file de ve bir dosya ismi seç. Oyundan çıktığında oyundaki ısı değerlerini görebilirsin. AIDA64 ile de ısıları kontrol et.
Gta sa'da oluyor bana. Eskiden olduğunda oyun birden takılıyor aynı senin dediğin gibi ama ses geliyor 5-10sn sonra tekrar devam ediyor ve masaüstü 600x800 çözünürlüğe düşüyordu. Şimdi olduğunda ise çözünürlük değişmiyor. Dün ise ilk defa gta ıv'de oldu ve kapandı. Çözünürlük değiştiğine göre ekran kartı ile alakalı olabilir.