Oyun oynarken ekran dalgalanıyor

Argos99

Hectopat
Yer
Ev
RAM
Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHZ
SSD veya HDD modeli
SPCC M.2 SSD 250 GB
Ekran kartı
RX 570 4 GB
Anakart
A320M
İşlemci
Ryzen 5 3500x 3.59 GHz
Arkadaşlar normal kullanımda belli olmuyor fakat oyunlarda, özellikle yüksek FPS aldığım zaman ekranda dalgalanmalar oluyor. İnternette arattığınız zaman monitörle kasanın fişlerini ayırın gibi şeyler söylüyorlar fakat bunlar işe yaramadı. Bilgisayarı 3 yıl önce aldım ilk aldığım zamanlar böyle bir şey yoktu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğünüz üzere ekranda yatay çizgiler oluşuyor. V-Sync açınca bu görüntü azalıyor ama yine de devam ediyor.

Arkadaşlar normal kullanımda belli olmuyor fakat oyunlarda, özellikle yüksek FPS aldığım zaman ekranda dalgalanmalar oluyor. İnternette arattığınız zaman monitörle kasanın fişlerini ayırın gibi şeyler söylüyorlar fakat bunlar işe yaramadı. Bilgisayarı 3 yıl önce aldım ilk aldığım zamanlar böyle bir şey yoktu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğünüz üzere ekranda yatay çizgiler oluşuyor. V-Sync açınca bu görüntü azalıyor ama yine de devam ediyor.

Monitörle alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu senenin başında ASUS TUF Gaming almıştım. Aynısı oluyordu. Değişime gönderdim ve düzeldi. Ghosting denmişti benimkine.

Bilen biri var mı?

Sizce sorun ekran kartında mı yoksa monitörde mi? Monitöre 75 Hz overclock yaptıktan 1 ay sonra başlamıştı bu olay. Ayrıca ekran kartı kullanımı arttıkça dalgalanma artıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı