Oyun oynarken ekran donması ve kararması

huoralcarin

Megapat
Arkadaşlar selam. Resident Evil Village oynamaya başladıktan bir 15-20 dk sonra ekran aniden dondu ve birkaç saniye sonra da karardı. İşin ilginç yani MSI Afterburner açıktı, ekran karardıktan sonra sadece Afterburner'ın yazıları bozuk bir şekilde kaldı. Ekran görüntüsünü de paylaşıyorum. PC tepki de vermedi, Power tuşuna basılı tutup kapatabildim sadece. Aynı olay daha önce Battlefield 2042 de ve Cyberpunk'ta ilk yüklediğimde bir kere başıma gelmişti. Gene aynı şekilde MSI Afterburner kalmıştı sadece ekranda. Power tuşundan kapatıp açmıştım. Sonradan aylarca aynı oyunları oynadım (BF'yi hala oynuyorum) fakat tekrar olmadı. Resident Evil Village'ı da ilk kez açtım ve oynuyordum. Bu olay neden olur fikri olan var mı? Ekran kartı sürücüm güncel.

Dosya Ekleri

• IMG_20230324_195332.jpg
    30,5 KB · Görüntüleme: 55
Sıcaklıklar normal gibi ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip WHQL sürümü indirip tekrar deneyebilir misiniz?

Tüm sistemin nedir?
hocam imzamda var diye belirtmemiştim,

Anakart: MSI PRO H610M-B
İşlemci: Intel Core i5 12400F
Ekran Kartı: Inno3D RTX3060Ti Twin x2
Ram: Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz DDR4
Ssd: Crucial P3 500GB
Güç Kaynağı: Cooler Master MWE 650W 80+Bronze

Memtest86 yapabilir misiniz?

Memtest86 yapabilir misiniz?
Hocam testi yaptım bu arada bi hata çıkmadı.

BIOS update et. Sonra Nvidia DDU ile sil ve güncel sürücüyü indir yükle.
Sorun sıklaşırsa OCCT ile GPU testi yapıp sonuçları yolla.
Oyunların korsan değildir umarım ?
Bende bios update yüzünden olabilir mi diye düşündüm açıkçası. Pc yi Aralık 2022 sonunda toplamıştım. Intel chipsetleri yükledim ama bios update yapmadım.
Oyun Steam versiyonu orjinal.

Dosya Ekleri

• IMG_20230325_124632.jpg
    41,1 KB · Görüntüleme: 37
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…