Oyun oynarken ekran gidiyor, kasa çalışmaya devam ediyor

xHALOx

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi oyun oynarken birden ekran gidiyor. PC çalışıyor klavye maouse ışıkları devre dışı kalıyor ve gücü kesmeden PC açılmıyor. Gücü kesip tekrar çalıştırınca normale dönüyor. Kasa 4 aylık bütün parçalar yeni çıldıracağım.

Sistem özellikleri.

AMD R7 2700 islemci.
G.Skill Sniper X 3000 MHz 8 GB X 2 RAM.
Anakart ASRock fatality B450 mini ITX.
Ekran kartı RX570 8 GB mini ITX.
PSU Xigmatek Power 600 Watt 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda onu yapacak durumum yok peki sizde de klavye mouse isiklari gidiyor muydu?
Evet gidiyordu. Sadece fanlar dönmeye devam ediyordu ve bilgisayar tepki vermiyordu. Power tuşuyla kapanmaya zorlayıp yeniden açana kadar geçmiyordu. Bunu yapması oyunun yüküne de bağlı değildi. Rage 2 oynarken kapanmayan bilgisayar rocket league de kapanıyordu.

Ben de bu problemi yaşıyorum. Arada monitörüm açılmıyor, güç düğmesini basarak kapatıp tekrar açtığımda sıkıntı olmuyordu. Ama ara ara bu problemi yaşıyorum. RX590+ Nitro kullanan herkes bu problemi yaşıyor mu?

İade sürecini nasıl yürüttünüz ve kartı nereden satın aldınız?
Evet ben de yaşamıştım.

Yaşayan çok insan vardı forumda, RX590 değil sadece, RX500 serisi bu sorunu yaşıyor.
İade sürecini nasıl yürüttünüz ve kartı nereden satın aldınız?
Teknobiyotik sitesi üzerinden almıştım, 2 defa değişim yapıldı düzelmedi. En son 1660 Super ile değişim istedim.

Ekran kartı benimde serviste.Onarım yapıldı dediler.Görüntü ile alakalı komponent ile kapasitör değişti dediler.Sizdede mi bu parçalar değiştirildi?

Ekran kartı chipset arızası, kapasitör değişimi ile çözülmez. Kartın sıfır olanı ile değişim talep edin. Ya da iade edin.

Ben de aynı problemi yaşıyorum Ryzen 5 1600 ve RX580 ikilisi ile. Bende de siyah ekran geldikten sonra klavye ve mouse ışıkları sönüyor. En son 19.12.1 ekran kartı sürümünü denedim ama onda da 3 gün sonra tekrar aynı hatayı aldım. Ekran kartını servise vermeyi düşünüyorum.

Ekran kartı chipset arızası, kapasitör değişimi ile çözülmez. Kartın sıfır olanı ile değişim talep edin. Ya da iade edin.
Zannetmiyorum.Servis öyle bir şey olsa düşünürdü diye düşünüyorum.Bu tip problemler komponent veya kapasitördende olabiliyor diye duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…