Oyun oynarken ekran gidiyor, kasa çalışmaya devam ediyor

xHALOx

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi oyun oynarken birden ekran gidiyor. PC çalışıyor klavye maouse ışıkları devre dışı kalıyor ve gücü kesmeden PC açılmıyor. Gücü kesip tekrar çalıştırınca normale dönüyor. Kasa 4 aylık bütün parçalar yeni çıldıracağım.

Sistem özellikleri.

AMD R7 2700 islemci.
G.Skill Sniper X 3000 MHz 8 GB X 2 RAM.
Anakart ASRock fatality B450 mini ITX.
Ekran kartı RX570 8 GB mini ITX.
PSU Xigmatek Power 600 Watt 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni kart yolladılar
Kaç sefer servise verdiğinizde değişim oldu acaba?
Yeni kart yolladılar
Çözüldü mü yenisi gelince acaba?
Ekran kartı chipset arızası, kapasitör değişimi ile çözülmez. Kartın sıfır olanı ile değişim talep edin. Ya da iade edin.
Kart şu an serviste.Yarın arayıp ne demem gerekli peki?Bi de sorun oyundayken hiç olmadı.
Ekran kartı chipset arızası, kapasitör değişimi ile çözülmez. Kartın sıfır olanı ile değişim talep edin. Ya da iade edin.
Bu kadar kişide chipset arızası olduğunu düşünmüyorum.Zaten tekrar etme durumunda iade isteyeceğim.Ama sıkıntı şurada;şu an kart hala serviste.Ben ne demeliyim?Daha denemedim sonuçta.Onlara denettirmem gerekli o zaman kabul ederlerse.
Yanlış Bilgilendirme

Son düzenleme:
Ben de ASUS ROG RX590 8 GB kart sahibiyim. 4 gün önce Bannerlord oynarken aynı sorun başladı. Daha öncesinde Ultra'da Battlefield 5, RDR2, DotA 2, R6 Siege tarzı oyunları saatlerce oynayabiliyorken şimdi en ufak bir ekran kartına yüklenecek durum olduğunda konuyu açan arkadaş gibi her şey duruyor sadece fanlar çalışıyor. Sorun ekran kartında mı PSU'da mı emin olamadım. PSU yaklaşık 10 senelik.

Bu arada sistemim:

Görüntü BağdaştırıcısıRadeon RX 590 Series (8 GB)
PSU: Cooler Master GX 750W
RAM : Corsair Vengeance 8GB 3200 x 2

Sonunda anakarti değişti Teknobiyotik zar zorda olsa ikna edebildim yeni anakart geldi taktim 20 dkka oyun oynadım sorun cikmadi musait oldugumda daha uzun deneyimleyip sizlerle bilgi paylasayacağım.

Sonunda anakarti değişti Teknobiyotik zar zorda olsa ikna edebildim yeni anakart geldi taktim 20 dkka oyun oynadım sorun cikmadi musait oldugumda daha uzun deneyimleyip sizlerle bilgi paylasayacağım.
Ekran kartından olabiliyor bu sorunlar.Anakart ile ilgisiz olduğunu düşünüyorum.Görüntü gitmesini bu rx 500 serisi kullananlar yaşıyor.

Son düzenleme:
Ekran kartından olabiliyor bu sorunlar. Anakart ile ilgisiz olduğunu düşünüyorum. Görüntü gitmesini bu RX 500 serisi kullananlar yaşıyor.

Şöyle bir şey var benim kafamada takiliyordu hadi ekran karti diyelim goruntu gitti okey PC kitleniyor peki anakart uzerinde olan USB'ler neden gidiyor HDD isigi yanmiyor yani guney koprusu cokuyor ben ekran kartini garantiden degistirtmistim diyelimki 500 serisi kronik hastalığı bu olay bu kartlar piyasadan cekilirdi bende anakartin sorunlu oldugu kanatine vardım anakarti servise yolladim bisi yok dediler anakart servisten geldi arzalar daha da artti bir daha da video cekip yolladim detayli aciklama yazdim degistiler dun aksam taktim test ettim sorun yasamadim simdilik daha uzun sure test edeceğim bendeki olan arzalar guney koprusune isaret ediyordu ve tahminlerimde dogru cikti sanirim.

Bende anakart sağlam dedi servis,ekran kartında test sırasında problem görüldü.Onarım yapıldı diye söylediler.Bendede bu sırada klavye mouse ışığı sönüyordu.Anakart kendini korumaya alıyor,zannediyorsam.Kart gücü kesince.Sizdeki arızalar neydi acaba?Usb görmeme vs.Ne gibi arızalar?ServisPoint'e mi verdiniz acaba?

Gene sorun devam etti bende karti sattim NVIDIA 1650 Super serisi alacağım.

Hocam, bendeki bu sorun ekran kartı kaynaklı bir problem %100 ama işlemciden de şüphelenmek ne kadar doğru olur? İşlemcisi arızalı PC doğru dürüst Windows açamaz aslında.

İşlemci olmasi imkansiz 3 kaynak vardir bende USB'ler gitti SSD isigi gitti bundan dolayi guney kopru arzasi olarak dusundum anakart yenilendi adamlar sifir yolladi gene devam etti geriye 2 secenek kaldi ekran karti ya da PSU simdi ekran kartini sattim yeni kart bakiyorum bulursam alacağım aldimda devam ederse sorun PSU degiscem gene D3vam ederse kırıp cope atacağım anasini sattim PC'nin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…