Oyun oynarken ekran gidiyor, "No Video Input" yazıyor

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Birkaç gün önce Skyrim oyununu yükleyip oynamaya çalıştım ancak bazen 15dk. sonra, bazen 30 dk. sonra belirli bir süre geçmeden oyun sırasındamönitörle bilgisayar bağlantısı kesiliyor. Ekranda "No Video Input""Monitor Going To Sleep" yazıyor. Bu esnada 10 saniye boyunca oyununseslerini arka plandan duyabiliyorsunuz ve 10 saniye sonra alarm gibi bir sesçalıyor, bilgisayara hard restart atmak zorunda kalıyorum. Bilgisayarımın EkranKartı: ATI Mobility Radeon HD 4650. Sürücü güncel. Monitör de PHILIPS 222E.Bunun da sürücüsü güncel. Underclocking denedim olmadı. CPU vs ısısıyla daalakalı değil. 8 GB RAM'i var. 2.8Ghz Dual Core İşlemci. Bu hatayı nasılengelleyebilirim bu konuda görüşlerinizi alabilir miyim?

Oyun oynarken ekranın kapanması fakat arka planda oyundan sesler gelmesi çok sık karşılaşılan bir durum. Ekran kartları, kendi BIOS’u olan ve kendi kendini kontrol eden donanımlardır. Kart çok ısındığında, grafik çekirdeği, bellek yongaları ve güç besleme ünitelerine (CRM) zarar gelmemesi için kendini kapatır. Yani bu sorunu yazılımsal yolla çözmeniz zor. Kartı söküp tozunu temizlemelisiniz. Ya da Catalsyt Control Center’dan fan ayarını Manüel’e alıp fan hızını birkaç dakika boyunca %100 yapın. Bu kartın üzerindeki tozları savuşturacaktır. Sorun devam ederse kartın soğutucusunu söküp termal macunu yenileyin. Kartın fan hızlarını sürekli belli oranda yüksek tutmak istiyorsanız Radeon BIOS Editor ile fan hızlarını modifiye edip karta modifiyeli BIOS da atabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…