Merhaba arkadaşlar, aynı wattman hatasını alıyorum
Sistem bir kaç ay önce Vatan Bilgisayardan toplandı. Aşağıdaki gibidir.
Msi B450m Gaming Plus
AMD Ryzen 5 2600
GSKILL 16
gb SniperX 3200Mhz
Asus Rx 580 Rog Strix Oc 8Gb
Coolar Master 600W Aktif PFC
Monitör Samsung 32" Full Led Tv
Battlefield, dota 2, tom rider gibi oyunların oyuncusuyum. İlk zamanlar Bf1'de ara sıra oyundan atmalar oluyor sebebinin windows 10 sürümü
ve birlikte gelen güncellemeler olduğunu anlayıp gerekeni yaptım.
Son 2 haftadır oyun menülerinde karıncalanmalar, oyun
içinde siyah üçgen bölümlerin oluşmaya başladığına şahit oldum. Son 3 gündür sürekli oyundan atmalar gerçekleşti. Artık oyun menülerine dahi giremez hale gelmiştim. Oyunlarda ekran kartı sıcaklığı max 65 derece. Yaşadığım bölge mersin denize mesafem 25 metre. Oksitlenme ihtimaline karşı Asus'un önerdiği şekilde temizliği yaptım.
Aldığım hatalar ve yaptığım düzeltmeler;
1)"Directx function "GetDeviceRemovedReason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG, GPU"
2)"Directx Function "device->CreateCommandQueue(&queueDesc,__uuidofD3D12Command..... DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED"
Denediğim Çözümler
1)Driver Update
2) Tüm driverlerin DDU veya Amd Clean ile temizlenerek eski sürümlerinin denenmesi
3) Temiz format ile tüm disk sıfırlandı. Windows 10 r2 sürümü indirilip yüklendi. Driverler yüklendi, çözüm yok.
Tam pes etmiş ekran kartımı söküp sabah garantiye göndermeye hazırlanırken bir kez daha BF1'e tıkladım ve oyun çalıştı, oyuna girdim sorunsuz 15 dakika oynadıktan sonra görüntüde karıncalanma, renklerde bozulma, aşırı be
yaz parlak nesneler ve sanki diskoda neon ışıkların yanıp sönmesi gibi bir görüntü ile 10 dakika daha oynadıktan sonra düzeldi. ara ara problemi yapmış olsa da oyunu istediğim süre oynayabildim. Yapmış olduğum tüm Benchmarklarda en ufak sistemi arızası veya stabil olmayan bir şey göremedim. Keza Tomb Rider'ı hiç açmayan makine onu da açıp son ayarlarda Bencmark'ını yapmama izin verdi.
Memtest yapıldı sorunsuz, Burnintest yapıldı sorunsuz.