Oyun oynarken elektriğin gitmesi sisteme zarar verir mi?

gmc1

Femtopat
Daha fazla  
Elektrik kesintisinden kasa zarar görür mü?

Kaliteli PSU kullanıyorsan sorun olmaz. Bir de elektrik hattınızda topraklama varsa on numara.

Parçaları görev yapan herhangi bir cihazın aniden kapanması tabii ki zararlıdır fakat ilk defa olduysa kayda değer bir şey olmaz. Aşırı fazla zoraki kapatma veya elektrik kesintisi bir yerden sonra zarar verir.

PSU zarar görebilir hocam eski veya kaliteli değilse ama artık öyle muhabbetler kalmadı pek bir zararı olacağını düşünmüyorum önlem için akım korumalı priz almayı deneyebilrsiniz. Bazı kişiler gereksiz görüyor ama önlem almakta sorun olmaz diye düşünüyorum.

Evet görür amma yeniden açılır. PSU elektrik gitmelerine dayanıklı değilse sistem bileşenleri bozulabilir.

Kanka eğer yeni model bir cihaz ise zarar görmez çünkü korumalı yapıyorlar ama eski model bir cihaz ise sorun olabilir.
Her ikisindede sonuç %100 değil mesela yeni nesil kasa vardır ama PSU kötü markadır ondan olabilir veya eski nesil cihazın vardır çok kötüdür ama birşey olmaz.
Şuana kadar benim başıma 5-10 defa falan geldi hiçbirinde birşey olmadı.

Elektrik kesildiği anda sistem bileşenleri ve devre elemanları üzerinde oluşan olumsuz durumlardan bahsedebilecek birisi var mı aranızda?

Bunu stabil olarak yaşıyorsanız uzun vadede zararlı olabilir. Fakat tek seferde radikal bir durum yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…