Oyun oynarken "HDMI No Signal" hatası

umutakcy

Hectopat
Arkadaşlar daha yeni bir bilgisayar aldım. Oyun oynarken bir anda monitörde "HDMI No Signal" yazısı ile karşılaşıyorum ve kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Son zamanlarda bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. HDMI kablosu değiştirdim, RAM slotlarının yerini değiştirdim. Her şeyi yaptım fakat yine de düzelmedi sizin yardımlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar varmı yardımcı olacak üye zor durumdayım.

Son düzenleme:
Sistemi ayrintili sekilde belirtir misin? Oyun oynarken ses takilip goruntu mu gidiyor? Veya direkt olarak sinyal gidip kasadan fan sesleri mi yukseliyor? Mavi ekran aldin mi?

Biraz daha ayrinti verirsen yardimci olabilirim.

İ3 6100 3.7 GHz 8 GB Corsair RAM R9 280x ekran kartı 650 w Corsair PSU var.Sorun şu PC açıyorum 30 dakika sonra monitör gidiyor. Kulaklıktan ses falan da gelmiyor.Klavyede çalışmıyor sonra açmak istediğimde bu sefer kasa açılıyor.Ama ekrana görüntü gelmiyor.RAM yerlerini falan değiştirince zar zor açılıyor.30 dakika sonra aynı şeyleri tekrarlıyorum.Ve mavi ekran hatası almadım.

Sistemi ayrintili sekilde belirtir misin? Oyun oynarken ses takilip goruntu mu gidiyor? Veya direkt olarak sinyal gidip kasadan fan sesleri mi yukseliyor? Mavi ekran aldin mi?

Biraz daha ayrinti verirsen yardimci olabilirim.
hocam aynı sorun bende var ses takılıyor ve görüntü gidiyor sadece oyun açarken oluyor

rx 580 8 gb var 750 watt psu var ryzen 1300x var 8 gb ram var

Merhaba çok eskiden başıma bu tarz bir durum gelmişti. Uzun uğraşlar sonucunda uzay montajı yapıp tornavida ile sistemi başlattım. Kararlılık testi yaptım. Bilgisayar kapanmıyordu sonradan anladımki kasanın önünde bulunan usb portları kısa devre yaptırıyormuş sisteme bundan kaynaklı belli bir süre sonra kasa reset atıyordu sürekli birde bu şekilde deneyin tüm gereksiz kabloları söküp sadece ekran kartı anakart ssd gibi ana bileşenlere elektrik verip tornavida ile başlatın sistemi öyle deneyin gene aynı sorun varsa daha önce yaşadığım farklı bir olay daha var. Kardeşim ekran kartında bulunan dp portunu kurcalamış bundan dolayı ekran kartımın dp portu arızalanmıştı ve görüntü alamıyordum. Sizde farklı bir görüntü çıkışını kullanıp monitöründe farklı bir görüntü çıkışı varsa onunla deneyin yada monitörü farklı bir cihazda test edip seçenekleri eleyin gene görüntü gelmesse ekran kartını söküp onboard ekran kartından görüntü almayı deneyin böylelikle sorunun nerede olduğunu çözebilirsiniz.

hocam cevabın için çok teşekkür ederim fakat sorunu çözdüm
sorun:

PSU ile ekran kartı arasındaki güç kablosundan dolayı oluyormuş kabloları kontrol ederken fark ettim psu girişdeki ekran kartı kablosu erimiş birazcık oda kısa devre yaptırıyordu bende girişi değiştirdim şuan hiçbir sorunum kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…