Kanal ayarı da yapar bu sorunu geçiş esnasında.
Wi-Fi adaptörü arızalı o zaman tek diyebileceğimiz o
bir de LAN kablosundan bağlansanız.Sadece bende oluyor maalesef. Modem ara yüzü ile olur mu bilmiyorum denemedim hiç ama olacağını pek sanmıyorum. Kontrol de edemiyorum modem ara yüzü biraz karışık yaparım onu yarın. Ben hiç dns ayarlarımı değiştirmedim önceden böyle bir sorun yoktu kendiliğinden değişmez demi bu dns ayarı ?
Yakın olunca biraz daha az oluyor. Uzaklaşınca 10 15 saniyede bir internet gidiyor.
Şimdi internetten baktım da "tp link archer t3u" diye bir ürün buldum ethernet kartı almak yerine bunu alsam sorun çözülür mü sizce ?Kanal ayarı da yapar bu sorunu geçiş esnasında.
Wi-Fi adaptörü arızalı o zaman tek diyebileceğimiz o
Merhaba arkadaşlar.
Oyun oynarken internetim gidiyor. Wi-Fi'den kopup düşmüyorum. İnternete her zaman bağlıyım fakat bilgisayardan internet gidiyor. LoL oynuyorum mesela 20 30 saniyede bir 3 4 saniyeliğine internet gidiyor pingim artmıyor genelde direkt internet 3 4 saniyeliğine bilgisayarıma ulaşmıyor sanırsam. Resimdeki gibi CMD üzerinden LoL'e ping atıyorum ve hata alıyorum. Kayıt defterini sildim, DNS temizledim, bilgisayara format attım ama yok olmadı olay tekrarlandı hep resmen Online oyun oynayamıyorum. Başka Wi-Fi'lere katılıyorum aynısı oluyor modemle de alakası yok. Başka oyunlarda da gidiyor LoL sadece örnek.
Bu iğrenç olay neden oluyor bilen var mı acaba?
Anlık olarak Realtek 8821AE Wireless LAN 802.11AC PCI-e nıc adlı Ethernet kartı varmış bilgisayarımda. En son güncellemeyi 2015'te almış eski olduğu için olabilir mi acaba?
Not: PC 3-3.5 yıllık Lenovo Legion Y520 1060 ekran karı olan.
Anlık olarak Realtek 8821AE Wireless LAN 802.11AC PCI-e nıc adlı Ethernet kartı varmış bilgisayarımda. En son güncellemeyi 2015'te almış eski olduğu için olabilir mi acaba?
Not: PC 3-3.5 yıllık Lenovo Legion Y520 1060 ekran karı olan.
Tamam sıkıntı değil 5 GHz mevcut ise ona bağlayıp kullanmanı tavsiye ederim. 2.4 GHz bağlantı en çok kullanılan olduğu için parazitlenme yapabilir modem destekliyor ise 5 GHz bandını kullanman senin için daha iyi olur.
RTL kartlar artık biraz eski kaldı cihazda tahmin ettiğim kadarıyla M.2 slotlu olması lazım Intel Wi-Fi kartı alabilirsin Wi-Fi 6 AX200 veya o kadar bütçe çıkmaz dersen ki bir AC8260 olur AC9260 olur en iyileri bunlar.
Edit: Bu bağlantıdan güncel driver yükleyip tekrar dener misin sorun devam ediyor mu diye Windows her zaman tam güncel sürümleri alamıyor.
Denedim dostum hala aynı maalesefEdit: Bu bağlantıdan güncel driver yükleyip tekrar dener misin sorun devam ediyor mu diye Windows her zaman tam güncel sürümleri alamıyor.
Şu an 5 GHz kullanıyorum onun sayesinde internet daha fazla dayanıyor ama yine de tam çözüme erişmiyorum.
Evet M.2 slotlu benim. Bunları şimdi inceleyeceğim. Arkadaşlarım bana Ethernet kartı almam yerine TP-Link Archer t3u almamı tavsiye ettiler. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bir de bu kartlar arasındaki farklar nelerdir?
Hemen indirip kuruyorum.
Denedim dostum hala aynı maalesef
2 gün önce teknosa'dan tp-link archer t3u plus aldım. Diğer sitelere göre uygun bir fiyata sahipti. Bugün gelecek inşallah.O zaman Wi-Fi kartında sorun mevcut slot açısından sıkıntı olmayacaksa USB olarak alabilirsin ama ileride sorun olur gibi bir şey durumunda düşüncen varsa Wi-Fi kartını değiştirmek daha iyi olur. Ve Intel alırsan 2x2 antene sahip olduğundan dolayı çoğu çekim alanı bile artabilir
O zaman Wi-Fi kartında sorun mevcut slot açısından sıkıntı olmayacaksa USB olarak alabilirsin ama ileride sorun olur gibi bir şey durumunda düşüncen varsa Wi-Fi kartını değiştirmek daha iyi olur. Ve Intel alırsan 2x2 antene sahip olduğundan dolayı çoğu çekim alanı bile artabilir.
2 gün önce Teknosa'dan TP-Link Archer t3u Plus aldım. Diğer sitelere göre uygun bir fiyata sahipti. Bugün gelecek inşallah.
@enesxq @TlhTsdmr
Evet arkadaşlar güncelleme zamanı geldi.
Kargom elime ulaştı. Aldığım ürün TP-Link Archer t3u AC1300 Plus v1. 3 yıl garantili.
USB girişli normal boyutlarda tek slotluk bir ürün. Çift bantlı adaptör.
5 GHz hızda 867 Mbps / 2. GHz hızda 400 Mbps sağlıyor. USB 3.0 kullanabiliyor.
Sürücülerini için İndir Archer T3U Plus | TP-Link Türkiye linkinden indirdim.
Benim sıkıntım çözüldü Allah'a şükür artık internetim kopmuyor