Oyun oynarken işlemcinin 85 derecelere ulaşması sorun yaratır mı?

Yusuf Kızgın

Centipat
Daha fazla  
Red Dead Redemption 2 oyununda Ultra full ayarlarda ekran kartım %100 kullanılıyor ve 60 derece civarlarında, CPU ise 80-85 civarlarında geziyor, normal midir?

Yüksek sıcaklıktan ötürü işlemcinize zarar gelmez hocam işlemci zaten kendi kendini koruyor, işlemci sınırına ulaştığında (genelde 90-95 derece) ya performansını düşürür ya da kendini kapatır daha fazla ısınmamak için.

85 derece üst sınıra çok yakın. Zaman zaman zorlandığı yerlerde daha soğuk çalışmak için oyun performansını düşürebilir. Daha stabil oyun deneyimi için temizlik, macun yenileme ve masaüstü ise stok fan kullanıyorsanız en azından kule soğutucu almanızı öneririm.

Yüksek sıcaklıktan ötürü işlemcinize zarar gelmez hocam işlemci zaten kendi kendini koruyor, işlemci sınırına ulaştığında (genelde 90-95 derece) ya performansını düşürür ya da kendini kapatır daha fazla ısınmamak için.

85 derece üst sınıra çok yakın. Zaman zaman zorlandığı yerlerde daha soğuk çalışmak için oyun performansını düşürebilir. Daha stabil oyun deneyimi için temizlik, macun yenileme ve masaüstü ise stok fan kullanıyorsanız en azından kule soğutucu almanızı öneririm.
Mesela ben 100 derecede kullanıyorum İntel sağolsun arada sırada kapatıyor kendi kendini.

Masaüstü mü laptop mu? Masaüstü ise daha iyi bir soğutucu alın bence 85 dereceler sınıra yakın. Kasanın hava akışının da iyi sağlanması gerek ekran kartının 60 derece olması pek bir sorun yaratmaz fakat işlemci sıcaklığı bir tık fazla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı